2017

Slagharen Themepark & Resort, Directeur: Wouter Dekkers

'We besloten te stoppen met de pony's. Het past niet meer bij wat we voor ogen hebben.' De focus komt nu te liggen op nieuwe attracties en moderne huisjes. Lange tijd stond het attractiepark bekend om weggeef-acties en goedkope kaartjes, maar dat is nu wel anders.' (Wouter Dekkers, 07-08-2017 in een radio interview met BNR).

 

 

Openingsperiode in 2017

De wintersluiting ging in op 08 januari 2017. Vanaf 31 maart 2017 tot en met 29 oktober opende 'Attractie- en Vakantiepark Slagharen' dagelijks de toegangspoorten van het attractiepark. In de maanden november, december en januari 2018 is er een speciale winteropenstelling.

 

Parkuitbreiding en nieuwe attracties in 2017

Op 02 maart 2017 vond een persconferentie plaats waarin het Attractie- en Vakantiepark Slagharen de plannen voor het seizoen 2017 presenteerde. In 2017 zette het Attractie- en Vakantiepark Slagharen volop in op gastbeleving en voerde Attractie- en Vakantiepark Slagharen het westernthema definitief door en trad daar ook actief mee naar buiten. Ondanks dat veel bezoekers dit al eerder aangaven, zag Attractie- en Vakantiepark Slagharen in dat zij zich in Nederland met dit thema kunnen onderscheiden van andere parken. In 2017 werd tenminste voor 14 miljoen euro geïnvesteerd in de komst van nieuwe vakantieaccommodaties en de opening van de nieuwe achtbaan 'Gold Rush'. Maar ook horecaconcepten werden aangepakt en was onderhoud van oudere attracties nodig...

 

Onderhoud aan het reuzenrad
Het 50 meter hoge reuzenrad (1980), kreeg tijdens de wintersluiting een onderhoudsbeurt, waarbij de hekjes van de bakjes werden verhoogd, ter vergroting van de veiligheid. 

 

Nieuwe achtbaan 'Gold Rush'

Op 13 april 2017 opende eveneens een nieuwe achtbaan: 'Gold Rush'. Voor de bouw van de achtbaan werd zo'n € 5.000.000 euro geïnvesteerd. Attractiepark Slagharen kreeg daarmee als eerste Nederlands pretpark een 'Triple Launch Coaster'. 

 

Gevarieerder aanbod in de restaurants en nieuwe horeca concepten

Een horecapunt, voorheen 'Mountain Lodge'/ 'The Diner', kreeg een Italiaans food concept 'Randy's Pizza en Pasta's' en werd gerestyled naar een Westernthema. Een hamburgerlocatie op de kop van de winkelstraat bij de brug, werd omgebouwd naar 'Blacksmiths', een speciaal horecapunt gericht op mannen met vlees geserveerd van de grill en verschillende bieren.

Verder werden de horecapunten in 'The Kids Country' vernieuwd en klaar gemaakt om gezondere producten aan te bieden. Verder besloot men 'The Kids Country' ook aan te passen door de façade aan de voorzijde om dat parkgedeelte minder donker te laten een beter zicht te krijgen op de 'Gold Rush'. Alle automatiek voor de horeca verdwenen van het attractiepark.

 

Verbouwing 'Sitting Bull Saloon' en verplaatsing van de receptiefunctie Vakantiepark Slagharen

Eveneens kreeg de op 30 oktober 2016 gesloten 'Sitting Bull Saloon' een enorme aanpassing in verband met de komst van de 91 nieuwe Racoon huisjes. De huidige receptiefunctie voor de vakantieaccommodaties op het attractiepark, werd verplaatst naar het gebouw van 'The Sitting Bull Saloon' om het vakantiegedeelte ook logistiek beter te laten verlopen. 

De oude boerderij op de parkeerplaats werd omgebouwd, waar vanaf 2017 alle check-ins zouden gaan plaatsvinden. Een en ander was mede een onderdeel van de verbeteringsplannen met als doel een logische routing voor de vakantiegasten. Door de stapsgewijze uitbreiding en veranderingen door de jaren heen, klopte dat niet meer. 

 

Opening Raccoon Village

In juni van 2017 opende Attractie- en Vakantiepark Slagharen 63 van de 91 nieuwe vakantiehuisjes (gebouwd in 13 circels, bestaande uit 7 Raccoon Lodges) op het circa 11 hectare grote terrein achter de Camping en Wig Wam Wereld. Tussen de Racoon Lodges werden ook nieuwe speeltuintjes aangelegd, kreeg de tennisbaan een renovatie, en werd ook een volleybalveld aangelegd.  De laatste fase van 'Raccoon Village' kwam kort voor de kerst gereed. In verband met de uitbreiding van de accommodaties, moest ook de 'Sitting Bull Saloon' uitgebreid en aangepast worden. Dit was bedoeld om grotere aantallen bezoekers tijdens het avondprogramma te kunnen ontvangen. Opvallend genoeg was de 'Sitting Bull Saloon' dit jaar opvallend vaak gesloten of mager bezet in de avonduren. Wel leek de 'Sitting Bull Saloon' een grotere rol te spelen in de ontvangst van grotere groepen bij evenementen. 

 

Vernieuwing van de circusshow

In 2017 werd ook de circusshow volledig vernieuwd en werd besloten om alle acts door nieuwe te vervangen. 

 

Revisie van de Sky Tower

Half november 2017 werd begonnen met de revisie van de uit 1999 daterende 'Sky Tower'. 

 

Winter Slagharen 2016-2017

Vanwege slechte weersomstandigheden als sneeuw en ijzel, werd op 07 januari 2017 door de weersdienst KNMI afgeraden om de wegen op te gaan als dat niet nodig was. Attractie- en Vakantiepark Slagharen besloot voor de mensen die op deze dag niet konden komen, dat hun entreeticket ook op 08 januari gewoon geldig zou zijn om hen tegemoet te komen. 08 januari 2017 was de laatste dag van Winter Slagharen 2016-2017. 

 

Misdragingen in Slagharen werden bestraft...

Begin januari 2017, werden bij de rechtbank in Zwolle de dossiers afgehandeld van strafbare feiten van mensen die zich in 2016 hadden misdragen op het 'Attractie- en Vakantiepark Slagharen'...

Een 22-jarige man werd veroordeeld tot 100 uur werkstraf van 100 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. Hij mishandelde een medewerker van het vakantiepark en schold een politieagent uit. Een 46-jarige man werd veroordeeld tot een boete van € 750 euro wegens het stelen van spullen uit een zwembadkluis op het Attractiepark Slagharen. Een moeder die volledig door het lint ging en een klap uitdeelde aan een medewerker van het attractiepark, kreeg een boete van € 500 euro opgelegd door de rechtbank vanwege openlijke geweldpleging.

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen bereikbaar via 'Whats App'...

Als eerste Nederlandse pretpark, werd het 'Attractie- en Vakantiepark Slagharen' bereikbaar via de sociale media applicatie 'Whats App' (een berichtendienst via internet) . Whatsappen met de medewerkers van de klantenservice van Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd mogelijk via het Nederlandse nummer: 06-23034126. Berichten worden gelezen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen en PonyparkCity onverwacht wereldnieuws

Attractie- en Vakantiepark Slagharen speelde onverwacht en buiten de invloed van het park zelf, een prominente rol in een videoboodschap voor de nieuw verkozen Amerikaanse President, Donald Trump. Het satirische tv-programma 'Zondag met Lubach' maakte een humoristische promotievideo waarin Nederland op een typische Trump-manier aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump wordt gepresenteerd. 

 

Het Overijsselse pretpark werd in het filmpje aangeprezen als "the best ponypark in the world". "It's true. They're the best ponies. You can ride them. You can date them. You can grab him by the pony, it's fantastic." Waarbij met deze uitspraak een verwijzing werd gemaakt naar een omstreden uitspraak van Donald Trump, die meende dat hij als beroemdheid alles met vrouwen kon doen wat hij wilde. "You can do anything, grab them by the pussy", zei Donald Trump in 2005

 

Het als grap bedoelde filmpje van 'Lubach' (met overigens beelden van 'PonyparkCity Collendoorn'). ging de hele wereld over en werd meer dan 41 miljoen keren bekeken. Bij de marketingafdeling kwamen meer boekingen voor vakantieverblijven binnen dan gebruikelijk, zo vertelde directeur Wouter Dekkers later. Directeur Wouter Dekkers liet in een radio interview met RTV Oost weten, als bedrijf weg te willen blijven van politiek. Ook het televisieprogramma 'Jinek' besteedde aandacht aan deze onverwachte gebeurtenis. 

 

Toch kwam Attractie- en Vakantiepark Slagharen enkele dagen later met een flyer naar buiten met de kop 'Sorry Donald, no pony's for you!'...  

 

'Zondag met Lubach'

Uitzending 22 januari 2017

Reactie Niels Dijkstra, De Stentor

Uitzending 25 januari 2017

Parodie 'Trump op bezoek in Nederland'

Uitzending 05 februari 2017


De Ponyverhuur bij de vakantiehuisjes stopte definitief

Juist op een moment dat het Attractie- en Vakantiepark Slagharen vanwege de pony's wereldwijde aandacht kreeg door de satirische film gemaakt door 'Lubach', kondigde de directie aan met ingang van het najaar 2017 te stoppen met de verhuur van pony's bij de 'Buffalo Ranch Houses' (de alleroudste huisjes op het park). 

Op het park bleef nog wel een kleine ponybaan, waar de kinderen pony kunnen rijden. De directie was voornemens de ca. 60 huisjes ook in het najaar te gaan slopen, en de oppervlakte te gaan gebruiken voor de bouw van attracties. Al in 2008 stopte men met de verhuur van pony's, maar bij vraag van de het publiek kwamen in 2014 de pony's toch weer terug. Daarmee brak het park met de succesformule van de grondlegger en oprichter van het park, Henk Bemboom, die juist met de verhuur van een pony bij een vakantiehuisje het bedrijf tot een groot succes had weten te maken. De door de geschiedenis heen oplaaiende maatschappelijke discussie over de inzet van dieren ter vermaak, lijkt voor het Attractie- en Vakantiepark Slagharen doorslaggevend te zijn. PonyparkCity Collendoorn, zette de succesformule van Henk Bemboom wel voort. 

 

Bouw van de Racoonhuisjes... 

Op 03 februari 2017 werden de eerste Racoonhuisjes geplaatst op het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. In totaal werden 100 huisjes van het type 'Racoon' gebouwd. Voor de bouw van de huisjes werd € 8.000.000 euro geïnvesteerd, aldus de website van 'Parques Reunidos'. De huisjes bieden plek aan 6 personen. 

 

BungalowSpecials.nl

Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen wist haar positie te behouden en won - net als in 2016 - een Award toegekend door de website BungalowSpecials.nl. Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd uitgeroepen tot het 'meest kindvriendelijke vakantiepark'. 

 

Rookbeleid Branchevereniging 'Club van Elf' 

Los van dat roken slecht is voor de gezondheid, leidde het roken in wachtrijen ook al langer tot irritaties bij bezoekers onderling. Tot aan 21 maart 2017 mocht er in de buitenwachtrijen van sommige pretparken nog worden gerookt.

 

Het Longfonds werkte samen met de branchevereniging de 'Club van Elf' (waaronder in 2017 eenentwintig pretparken waren aangesloten, waaronder Attractie- en Vakantiepark Slagharen, om hierin te komen tot één uniform rookbeleid in de Nederlandse pretparken.  


Ook Attractie- en Vakantiepark Slagharen wilde de kinderen niet langer blootstellen aan sigarettenrook, zo liet een woordvoerder weten. Naast dat er in Attractiepark Slagharen verbodsbordjes waren opgehangen, kregen de medewerkers van het Attractie- en Vakantiepark op 28 maart  instructies over het rookbeleid en hoe om te gaan met bezoekers die toch in de wachtrij roken, het beleid is duidelijk: Wie die verbodsbordjes al dan niet expres over het hoofd ziet, wordt hierop aangesproken dan wel het park uitgezet. Echter echte problemen deden zich niet voor en leek een rookverbod in de wachtrijen algemeen geaccepteerd. 

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen zette de samenwerking met Fonville Schoonbedrijf voort

Van links naar rechts: Bea Lenten, Regiomanager Fonville Schoonmaakbedrijven, Wouter Dekkers, Eric Ambergen, Directeur Fonville Schoonmaakbedrijven, Anouk Peters, Director Lodging Attractie- en Vakantiepark Slagharen.
Van links naar rechts: Bea Lenten, Regiomanager Fonville Schoonmaakbedrijven, Wouter Dekkers, Eric Ambergen, Directeur Fonville Schoonmaakbedrijven, Anouk Peters, Director Lodging Attractie- en Vakantiepark Slagharen.

Op 27 maart maakte het Attractie- en Vakantiepark Slagharen en Fonville Schoonmaakbedrijven bekend dat zij de samenwerking voor de aankomende jaren verlengd hadden. In vroeger jaren had Ponypark Slagharen haar eigen huishoudelijke dienst, maar door de jaren heen werden deze taken uitbesteed aan externe bedrijven, waarbij Fonville Schoonmaakbedrijven sinds enkele jaren partner werd in het schoonmaken van alle accommodaties op het Vakantiepark Slagharen. 

 

In 2017 zou met name een grotere gastbeleving centraal staan. Volgens Eric Ambergen, Directeur Fonville Schoonmaakbedrijven, paste die nieuwe visie over een grotere gastbeleving van het Attractie- en Vakantiepark Slagharen, perfect bij de werkwijze van Fonville. Samen met Attractie- en Vakantiepark Slagharen wilde men streven naar een hogere kwaliteit performance.

 

Er werd onder andere gebruik gemaakt van een custom made e-learning programma over hostmanship (de kunst van mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn en die er voor zorgt dat iemand graag zaken met je doet, betrokken medewerkers en bezieling ervaart en kiest voor de oplossing die je biedt.

 


Kortom, hetgeen waarmee je je richting je klanten onderscheidt van de rest) en bungalow schoonmaak aansluitend bij de vele verschillende bijzondere accommodaties op het vakantiepark. Daarnaast investeerde Fonville in het efficiëntere en een milieu vriendelijke werkorganisatie onder andere door inzet van transportfietsen voor het logistiek. Voor de werkzaamheden maakte men ook gebruik van elektrische wagentjes. Ter toetsing van de klanttevredenheid lag er in elke accommodatie een beoordelingsformulier voor de schoonmaak inclusief een meldingsgedeelte voor de technische dienst. 

 

Attractiepark Slagharen verliest beroep over btw-tarief parkeren

De meeste attractieparken, waaronder ook Attractie- en Vakantiepark Slagharen, exploiteren veelal een parkeerterrein vlak bij hun parkingang en willen graag dat het aanbieden van parkeergelegenheid opgaat in het verlenen van toegang tot een attractiepark (wat is belast met 6% btw). 

 

Attractiepark Slagharen besloot de zaak aan de rechtbank voor te leggen en legde het geschil voor of het gelegenheid geven tot parkeren door Attractiepark Slagharen belast is met 21% of 6% btw. De verhuur van parkeerruimte voor voertuigen is uitgezonderd op grond van art. 11, lid 1, onderdeel b, 3° Wet op de Omzetbelasting. Dit betekent dat het algemene btw-tarief van 21% van toepassing is op het ter beschikking stellen van parkeerruimte voor voertuigen. 

 

De rechtbank oordeelde in de zitting dat parkeren een doel op zich is en niet een middel is om het eigenlijke bezoek aan de parken onder de best mogelijke voorwaarden te genieten. Het parkeren heeft immers altijd een relatie tot een reisdoel: een consument die met de auto ergens naartoe gaat, zal altijd de behoefte hebben om de auto te parkeren. Bovendien achtte de rechtbank van belang dat er een aparte vergoeding wordt berekend voor het parkeren en dat deze vergoeding relatief hoog is vergeleken met de toegangsprijzen, waardoor het parkeren bij de parken niet als bijkomend kon worden gezien, maar moest worden beschouwd als een zelfstandige prestatie. Het verlaagde tarief kon dus niet worden toegepast. Het beroep van Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd ongegrond verklaard. Een financiële tegenvaller voor het Attractie- en Vakantiepark Slagharen (en andere pretparkondernemers). 

 

De feiten in deze zaak waren als volgt... Attractiepark Slagharen beschikte over een parkeerterrein tegenover de hoofdingang. Het parkeerterrein was niet omheind en de in- en uitrit waren voorzien van slagbomen. Een parkeerticket kostte € 7,50 en kon worden gekocht via de automaat op het parkeerterrein, bij de kassa van het attractiepark of bij de receptie van het vakantiepark. Slagharen had over de parkeergelden 21% btw voldaan. Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen vroeg zich af of het parkeren op het parkeerterrein als een bijkomende dienst bij het verlenen van toegang tot de parken moest worden gezien en daarmee in het verlaagde btw-tarief deelde. 

 

De Rechtbank Gelderland stelde voorop dat op grond van vaste jurisprudentie van het Hof van Justitie het de hoofdregel was dat elke prestatie normaal gesproken als onderscheiden en zelfstandig moest worden beschouwd. Hierop bestonden twee uitzonderingen. Er was sprake van één enkele prestatie wanneer de elementen of handelingen zo nauw met elkaar zijn verbonden dat zij één enkele ondeelbare economische prestatie vormden, waarvan splitsing kunstmatig zou zijn. Daarnaast kon ook sprake zijn van één prestatie wanneer een of meerdere elementen geacht moesten worden de hoofdprestatie te vormen, terwijl de andere elementen beschouwd moesten worden als bijkomstig, die het fiscale lot van de hoofdprestatie delen. Een dienst werd als bijkomstig gezien als het voor de klanten geen doel op zich is, maar een middel om de hoofdprestatie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. 

 

Zowel Slagharen als de inspecteur waren het erover eens dat geen sprake was van één enkele ondeelbare economische prestatie. De rechtbank hoefde daarom alleen te beoordelen of sprake was van een hoofddienst en een bijkomstige dienst.


Expositie in het Streekhistorisch Museum

In het Streekhistorisch Museum in Slagharen vond van 01 april t/m eind oktober 2017 een expositie plaats met foto's over het 'Ponypark Slaagharen'. De tentoonstelling werd op 01 april 2017 geopend door Bouwe Bembom, een van de zeven zoons van oprichter Henk Bemboom

 

Opening van de nieuwe achtbaan 'Gold Rush'

 

Nederlands eerste 'Triple Launch Coaster, de achtbaan 'Gold Rush', werd op 13 april 2017 geopend in het Attractiepark Slagharen. Voor de bouw van de achtbaan werd zo'n € 5.000.000 euro geïnvesteerd. De in gebruik stelling van de 'Gold Rush' gebeurde onder veel belangstelling van pers, bezoekers en andere belangstellenden. In een leuk georganiseerde ceremonie nam Slagharendirecteur Wouter Dekkers, in bijzijn van zijn mensen Ben Nijkamp (Hoofd Technische Dienst) en Bertus Nijkamp en de Hardenbergse Burgemeester Snijders de 'Gold Rush' in gebruik.  

 

 

Grote Slagharen Paasfeest

Op zondag 16 april 2017 vond het Grote Slagharen Paasfeest plaats in het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Op een podium voor de attractie 'Free Fall' traden diverse artiesten op als: Dave Dekker, Ridder van Kooten, Raak, Lange Frans & Michael Bryan en Jannes. Natuurlijk konden de bezoekers ook chocolade eieren zoeken die op diverse plaatsen in het attractiepark verstopt lagen. Voor wie het 'gouden ei' vond, was er een mooi vakantieverblijf te winnen op het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 

 

Attractiepark Slagharen op de eerste plaats bij Kids PretparkTip! Keurmerk 2017

Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd - voor de tweede keer op rij - uitgeroepen tot de beste pretparkvakantie van Nederland. Tussen 01 april en 01 mei 2017 kon bij de Kids Vakantiegids worden gestemd op de genomineerden voor de Kids PretparkTip! 2017. Deze competitie was een initiatief van Kids Vakantiegids, waarbij de tien beste pretparkvakanties in Nederland en Europa worden onderscheiden met het felbegeerde 'Kids PretparkTip! Keurmerk'. Bij deze competitie worden het pretpark, de hotels, de vakantieparken en campings in de buurt beoordeeld op de aanwezige kinderfaciliteiten. Ruim 2800 kinderen en hun ouders bepaalden waar je je leukste pretparkvakantie viert, in Attractie- en Vakantiepark Slagharen, meenden zij.  

Het attractiepark in Wild West-stijl scoorde vooral met het grote aanbod attracties voor verschillende leeftijden, waaronder de onlangs geopende Gold Rush. Ook het eigen waterpark Aqua Mexicana en de thema-events zoals het jaarlijkse Mardi Gras en Miracle of Lights zorgden voor een hoge score. Het eigen vakantiepark gooide vooral hoge ogen met de ligging ten opzichte van de attracties en de unieke themaverblijven, waaronder de luxe wigwamtenten, Cowboy Cottages en nieuwe Racoon Lodges.

 

Attractiepark Slagharen een van de sponsoren van 175 Jaar Slagharen

Op 12 juni 2017 nodigde het Attractie- en Vakantiepark Slagharen uit om tussen 18.00 en 21.00 uur een dorpsreünie te vieren in het Attractiepark Slagharen, met een avondopenstelling van de attracties op het park. Via diverse punten konden de inwoners van (oud-)inwoners van Slagharen, Schuinesloot/De Belte en Lutten. Tevens vond er op het park een 'Run4Fun' plaats.  

 

Werken bij Slagharen

Eind juni 2017 kwam het Attractie- en Vakantiepark Slagharen met een nieuwe facebookpagina, 'Werken bij Slagharen', met als doel personeel te werven. Op 12 juli en 14 september 2017 organiseerde het park een inloopavond voor belangstellenden, over het werken voor en bij het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Blijkbaar kampte het park met het vinden en behouden van personeel...

 

Mardi Gras

Het inmiddels jaarlijks terugkerende zomercarnaval 'Mardi Gras' vond in 2017 plaats van 22 juli t/m 27 augustus. Feestelijke praalwagens trokken door het park, voor zien van prachtig gekostumeerde dansers en danseressen. https://youtu.be/yszM3reCNbA

 

 

Zware herfststorm hindert pretparken

Een zware herfststorm zorgde er op 13 september 2017 voor dat in diverse attractieparken in Nederland attracties werden gesloten. In het Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd o.a. de kabelbaan gesloten vanwege de storm. 

 

Tweede plaats op lijst van vrijetijdsbesteding in Overijssel

De tweede plaats behaalde het Attractie- en Vakantiepark Slagharen op de lijst van vrijetijdsbestedingen in de provincie Overijssel. Dit kwam voort uit een onderzoek van Hendrik Beerds Brand Consultancy in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar de vrijetijdsbesteding van mensen, waarbij gevraagd werd naar vrijetijdsbesteding, cultuur en sport. 7850 respondenten werden voor het onderzoek ondervraagd. Opvallend bij dit onderzoek was, dat de ondervraagden eerst de namen noemden van de Attractieparken in Hellendoorn en Slagharen, zo kwam in september 2017 naar buiten. 

 

Opbrengst Raccoon Lodge 81, ten behoeve van SOS Kinderdorpen

Voor het tweede jaar op rij was SOS Kinderdorpen partner van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. En net als vorig jaar openden de deuren kosteloos voor donateurs van het goede doel tijdens de SOS Familiedag, in 2017 was dat op 24 september. Bovendien werd er dit jaar in het hoogseizoen voor het eerst een SOS Kinderdorpen-lodge verhuurd.

In de periode tussen 28 juli en 1 september 2017 werd de Raccoon Lodge nummer 81 helemaal ondergedompeld in SOS Kinderdorpen-stijl. Slagharen doneerde de gehele opbrengst van de verhuur aan de kinderontwikkelingsorganisatie.  

Wouter Dekkers overhandigt een cheque van € 8.500 euro de directeur van SOS Kinderdorpen (24 september 2017).
Wouter Dekkers overhandigt een cheque van € 8.500 euro de directeur van SOS Kinderdorpen (24 september 2017).

Wouter Dekkers, General Manager van Attractie- & Vakantiepark Slagharen reageerde: 'Dagelijks zien we blije kinderen in ons park. Ze beleven hier een mooie dag, vaak met hun familie. Dat familiegeluk gunnen wij ieder kind, waar ook ter wereld.  De donatie van de verhuuropbrengsten van de Raccoon Lodge is een manier om dat te doen. Zo hopen we samen met onze gasten een steentje bij te dragen.' Niet alleen aan 'SOS Kinderdorpen' werd bijgedragen: Attractie- en Vakantiepark Slagharen sponsorde ook de lokale voetbal- en ponyvereniging, die beide parallel aan de Wig Wam Wereld gesitueerd zijn. 

 

 

Miracle of Lights 

Vanaf 05 oktober 2017 t/m 08 januari 2018 vond het jaarlijkse 'Miracle of Lights' plaats: wanneer het duister viel, verlichtten duizenden lampjes het attractiepark en de lichtjesparade welke aan het einde van elke bezoekdag in deze periode werd afgesloten met een lasershow en vuurwerk. 

 

De abonnementhouders mochten op zaterdag 14 oktober 2017 een kijken nemen achter de schemer door de 'Miracle of Light Tour'. Hoofd van de Technische Dienst Ben Nijkamp leidde de bezoekers rond achter de schermen van de paradewagens. Ook werd een bezoek gebracht aan kleedruimten, waar alle kostuums, etc. hingen.  


Brand Bufallo Ranche House

Hoewel al was aangekondigd dat de vakantiehuisjes van het type 'Bufallo Rache House' in 2017 voor het laatst zouden zijn en afgebroken werden, was het niet de bedoeling dat er op 21 oktober 2017 een huisje van dit type tot op de grond toe afbrandde.

 

Het gezin wat er in verbleef, was op het moment van de brand niet in het huis: Er was alleen materiële schade. Nog dezelfde dag werd het huisje afgebroken. 

 


Slagharen Fanmeeting

Op zaterdag 21 oktober 2017 vond de Slagharen Fanmeeting plaats. Ruim honderd fans uit Nederland en Duitsland kwamen voor deze dag naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Door brand in een vakantiehuisje startte het programma onderdeel waarin fans vragen konden stellen aan Slagharendirecteur Wouter Dekkers begrijpelijkerwijs later. 's Middags konden de fans het park in en was er om 17.30 uur een groepsfotomoment en een ontmoeting met de Slagharenmascottes Randy en Rosie en aansluitend een buffet in 'Big Jake's Dinnerhouse'. Na 'The Miracle of Lights parade'  was er nog gelegenheid om tussen 20.30 en 21.30 uur 'Gold Rush' bij donker te beleven. 

 

Groepsfoto Slagharen Fan Meeting (21-10-2017).
Groepsfoto Slagharen Fan Meeting (21-10-2017).

 

Attractiepark Slagharen draagt pony's over aan PonyparkCity Collendoorn 

Kondigde het Attractie- en Vakantiepark Slagharen begin 2017 definitief te gaan stoppen met de pony verhuur op het park, op zondag 29 oktober 2017 was het dan zover... Attractie- en Vakantiepark Slagharen nam definitief afscheid van Henk Bemboom's concept: het verhuur van een vakantiehuisje met een pony, wat - zonder dat we het vaak nog beseffen - een belangrijke stappen is geweest in de sociale en economische ontwikkeling van Slagharen en de directe omgeving.

 

De laatste 63 pony's vertrokken - aan de teugel bij de bezoekers - vanuit de weide bij het Circus- en Showtheater door 'The Mainstreet' over het vakantiepark. Daarna werd de Knappersveldseweg overgestoken, de Wig Wam Wereld en Camping van het Attractiepark Slagharen over. Achter de camping werden bij de hekken van het aangrenzende weidegronden van PonyparkCity Collendoorn de 63 pony's ceremonieel overgedragen door de parkmascottes Randy en Rosie aan Lucky Luck.

 


De laatste 63 pony's vertrokken - aan de teugel bij de bezoekers - vanuit de weide bij het Circus- en Showtheater door 'The Mainstreet' over het vakantiepark. Daarna werd de Knappersveldseweg overgestoken, de Wig Wam Wereld en Camping van het Attractiepark Slagharen over. Achter de camping werden bij de hekken van het aangrenzende weidegronden van PonyparkCity Collendoorn de 63 pony's ceremonieel overgedragen door de parkmascottes Randy en Rosie aan Lucky Luck. Dat gebeurde in het bijzijn van Wouter Dekkers (Attractie- en Vakantiepark Slagharen) aan Gerard Bembom (eigenaar - en nazaat van oprichter Henk Bemboom - van PonyparkCity Collendoorn) en cowboy Hein Nijkamp (beheerder van PonyparkCity Collendoorn). Ook een andere zoon van oprichter Henk Bemboom, Gijsbert Bembom, en vele andere belangstellenden - die soms vanaf het eerste uur bij park en diens pony's betrokken waren - waren aanwezig. 

 

'Grote Slagharen Sinterklaasfeest'

In het weekend van 25 en 26 november 2017 vond het Slagharen Sinterklaasfeest plaats. Bijzonder aan deze editie was dat dit jaar voor het eerst in geheel eigen beheer werd georganiseerd. Voorafgaand bracht het Attractie- en Vakantiepark Slagharen in samenwerking met de Animatiecompagnie enkele afleveringen met Sinterklaas online. In de 'Sinterklaasshow' tijdens het 'Grote Slagharen Sinterklaasfeest' volgde de ontknoping. Tijdens de 'The Miracle of Lightsparade' deden ook Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten mee in de parade. 

 

Grote Slagharen Sinterklaasfeest 

25 en 26 november 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Aflevering 03

09 november 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Commercial

28 oktober 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Aflevering 04

16 november 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Aflevering 01

28 oktober 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Aflevering 05: De Ontknoping

05 december 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Aflevering 02

08 november 2017

Slagharen Sinterklaasfeest 2017

Impressie Sintparade

25 november 2017


 

Winter Slagharen 

Winter Slagharen vond plaats in de periode van 25 december 2017 tot en met 7 januari 2018, het park is geopend in alle weekenden van november en december en vervolgens dagelijks in de  van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

Bezoekersaantallen 

Met een groei van circa 6,3% ten opzichte van 2016, bezochten in 2017 zo'n 1.052.568 bezoekers het Attractiepark Slagharen. 

Artikelenarchief

2017