2018 (55-Jarig Jubileum)

Slagharen Themepark & Resort, 'Het avontuur gaat door!' Directeur: Wouter Dekkers.

'Na een wervelend seizoen 2017 met de opening van de spectaculaire Gold Rush en 91 Raccoon Lodges dachten wij een rustige winter voor ons te hebben, maar niets is minder waar. Met een scala aan nieuwe projecten gaan we een fantastisch jubileumjaar tegemoet’ (Wouter Dekkers, 2017). "Ik ben dolblij dat we na al die jaren een fatsoenlijke entree krijgen" (Wouter Dekkers, 02-2018).

 

Openingsperiode in 2018

Het nieuwe jubileumseizoen, waarin Attractie- en Vakantiepark Slagharen 55 jaar bestaat, startte op vrijdag 16 maart 2018. Het seizoen werd afgesloten op zondag 06 januari 2019. 

 

Parkuitbreiding en nieuwe attracties in 2018

Op 12 december 2017 bracht het Attractie- en Vakantiepark Slagharen naar buiten dat er een aantal ontwikkelingen zullen gaan aankomen... De voorbereidingen en het plannen maken, waren natuurlijk al lang in beweging. De tijd tussen de wintersluiting van 08 januari 2018 en de opening van het seizoen op vrijdag 16 maart 2018, zette het Attractie- en Vakantiepark in voor de realisatie van de betreffende plannen.  

 

Een nieuwe hoofdingang, een voetgangerstunnel en een verbeterde infrastructuur

Al in 2017 kondigde het Attractie- en Vakantiepark Slagharen aan, dat de routing betreffende het parkbezoeker anders gestroomlijnd moest gaan worden en logischer moest worden voor vakantiegasten en dagbezoekers. Door dat het Attractie- en Vakantiepark Slagharen sinds de oprichting door Henk Bemboom in 1963, telkens stukje bij beetje werd uitgebreid, raakte een logische routing in de loop der jaren zoek. 

 

 

 

Hoewel er plannen lagen om voor de opening van 16 maart 2018 de voetgangersbrug over de Zwarte Dijk te vervangen door een voetgangerstunnel om de veiligheid voor de bezoekers en het autoverkeer te vergroten, werd dit plan uitgesteld naar 2019. Over ondertunneling werd al jaren gesproken en was een lang gekoesterde wens van het park en van de omgeving. In 2019 zal de aanleg van een voetgangerstunnel worden aangepakt, zo kondigde het park aan. 

 

Naast dat de route naar het Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd aangepakt, werd ook de parkeerplaats van het Attractie- en Vakantiepark Slagharen heringericht en werd de route naar het park flink aangepakt. Er werd onder andere een 'Kiss and Ride' plek aangelegd voor het brengen en ophalen van gasten, maar ook werden nieuwe parkeerplaatsen voor bussen gerealiseerd. 

 

 

Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen vernieuwde de entree en er kwam een nieuw gethematiseerd ingangsgebouw. De kassa’s en toegangscontrole kregen een nieuwe indeling en werden volledig gethematiseerd naar het thema Wilde Westen. Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen beloofde dat de nieuwe ingang 'een warm welkom en het startpunt van een avontuurlijke dag in het park zou worden'. 

 

Bij toegangspoort 7 aan de Coevorderweg, werd onder andere een nieuwe portiersloge gebouwd.

 

De omgevingsvergunningen voor de aanleg van wegen, een voetgangerstunnel, een nieuwe entree en een nieuw te bouwen portiersloge, werdem op 6 en 12 december 2017 ingediend bij de gemeente Hardenberg. Het college van B&W van de Gemeente Hardenberg wilde medewerking verlenen, door de benodigde omgevingsvergunningen af te geven. 

 

De 63 'Bufallo Ranch Houses' werden gesloopt

De 63 'Bufallo Ranch Houses' (dit tot aan 29 oktober 2017 werden verhuurd met een Shetland Pony), werden tussen de sluiting op 08 januari 2018 en de opening op 16 maart 2018 vrijwel allemaal gesloopt. Dit moest zorgvuldig en door een gespecialiseerd bedrijf gebeurn, omdat de uit hout opgebouwde vakantiehuisjes asbest bevatten. Het gedeelte waar de vakantiehuisjes van het type 'Bufallo Ranch Houses' geplaatst waren, zal in de loop der jaren bij het Attractiepark getrokken gaan worden. 

 

Nieuwe 4D-film: Road Runner

In het 4D-filmtheater 'El Teatro' was vanaf de start van het seizoen de nieuwe film 'Looney Tunes 4D' te zien: Met behulp van speciale effecten word de bezoeker mee de prairie ingenomen en was de bezoeker getuige van een spannende achtervolging tussen Wile E. Coyote en Road Runner. De bruine prairiewolf en de blauwe renkoekoek waren voor vele gasten herkenbaar.

 


Gratis Wifi-netwerk voor gasten van de vakantieaccommodaties

Het vakantiepark werd voorzien van een wifi-netwerk. In alle accommodaties werd deze service gratis worden aangeboden, en - zoals bij het Attractie- en Vakantiepark Slagharen inmiddels bekend - weer met uitzondering en uitsluiting van de campingplaatsen. In december 2017 vonden er testen plaats, welke in de winter 2017-2018 verder werden uitgerold. Gasten konden al gebruikmaken van gratis wifi in de grootste horecalocaties en zwembad 'Aqua Mexicana'.

 

Veranderingen op gebied van entertainment: onder andere eigen parkshow voor Slagharenmascottes Randy & Rosie

Het entertainmentprogramma voor 2018 werd vernieuwd. De animatiecompagnie moest plaats maken voor het bedrijf Aniba Productions. Randy & Rosie kregen - sinds hun aantreden in 2011 - een eigen parkshow.

 

In het American Circus Theater maakten internationale artiesten hun opwachting met spectaculaire, humoristische en fascinerende acts. De circusshow kreeg onder andere 'Alex The Fireman' weer terug (hij trad enkele jaren geleden ook al op in het American Circus Theater). 

 

Het aanbod voor de verblijfsgasten werd naast de bingoavond flink uitgebreid met een vernieuwde welkomstshow, kidsclub, sing-a-long en familie-spelshowavonden, djembé lessen, een excentrieke verhalenverteller bij het kampvuur en sport- en bewegingsactiviteiten, zoals yoga, bootcamp of sportlessen. De vernieuwing van deze activiteiten waren een uitvloeisel van de aanleg van 'Raccoon Village' in 2017, waarbij het Attractie- en Vakantiepark Slagharen liet weten ook een volwaardig vakantiepark te willen gaan zijn.

 


Een en ander zal worden uitgevoerd door medewerkers die momenteel nog worden geworven via het entertainmentbedrijf 'Aniba Productions' uit Almere. (Voor de vacatures, klik hier).  

 

Andere locatie voor de bagagekluizen

Naast de aanpassing in de infrastructuur, de parkeerplaats en de hoofdingang, werden ook op het park de nodige veranderingen doorgevoerd die samen hingen met het verdwijnen van de oude entree: de bagagekluizen die bovenin het voormalig kassagebouw van het oude monorailstation waren gebouwd werden geherhuisvest en kregen een plaatsje links naast de attractie 'Magic Bikes', nabij de oversteekingang van en naar de Camping en Wig Wam Wereld aan de Knappersveldweg. 

 

Nieuwe ruimte bagagakluizen

Ook de souvenirwinkel in 'The Mainstreet' was tot half april 2018 in verbouwing en werd getransformeerd naar een nieuwe hoofd 'Souvenir & Giftshop' 

 

Op afstand bestuurbare bootjes

De op afstand bestuurbare bootje (die al verschillende locaties op het park hadden gehad), verhuisde naar een overdekte plek in de 'Kids Country' nabij de achtbaan 'Gold Rush'. 

 

'The Skytower' werd gereviseerd

De attractie 'Skytower' werd gereviseerd en kreeg een andere kleuruitstraling. De opening van 'De Skytower' werd alsmaar vooruitgeschoven en uitgesteld. Hoewel de attractie in november werd teruggeplaatst, bleef de attractie uiteindelijk tot aan de seizoensluiting op zondag 06 januari 2019 buiten bedrijf en bleef de 'Sky Tower' gesloten voor bezoekers. 

 

Zware storm zorgt voor sluiting attracties

Op woensdag 03 januari trok een zware westerstorm over Nederland. 5 grote stormvloedkeringen in Nederland werden gesloten. In de Nederlandse attractieparken werden diverse attracties gesloten vanwege de harde wind, waaronder de windvangers als de kabelbaan en de draaimolen 'Gallopers'. 

 

Boze buschauffeurs 

De hoge werkdruk onder buschauffeurs in het Nederlandse streekvervoer, leidde tot boosheid en een staking op donderdag 04 januari. Hierdoor was geen busvervoer van en naar het Attractie- en Vakantiepark Slagharen en naar andere attractieparken in Nederland. Vervelend voor bezoekers die afhankelijk waren van het openbaar vervoer en in de kerstvakantie graag het Attractie- en Vakantiepark Slagharen wilden bezoekers. 

 

Winnaar Kids Vakantieaanbieder van het Jaar, Award 2018

Op 14 januari 2018 won het Attractie- en Vakantiepark Slagharen de 'Kids Vakantieaanbieder van het Jaar, Award 2018' in de categorie 'Pretparkvakanties'. Voor het elfde jaar op rij organiseerden Kids Vakantiegids en de Vakantiebeurs de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards. Een competitie, waarin de meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland worden onderscheiden in bepaalde categorieën. De vakjury van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2018 bestond uit experts op het gebied van travel en kindermarketing: Frank Oostdam, directeur en voorzitter van de ANVR, Maartje van Osch, oprichter van KidsWise en Family Factor, en Marlotte Lubbers, uitgever van Kids Vakantiegids.De award werd op zondagmiddag 14 januari uitgereikt tijdens een feestelijk event op de Vakantiebeurs, door kinderidool Buddy Vedder.

 

Winnaar Kids Vakantieaanbieder van het Jaar, Award 2018, Foto: Attractie- en Vakantiepark Slagharen (14-01-2018)
Winnaar Kids Vakantieaanbieder van het Jaar, Award 2018, Foto: Attractie- en Vakantiepark Slagharen (14-01-2018)

Attractie- en Vakantiepark Slagharen stopt met de verkoop van energiedranken

Onder invloed van maatschappelijke discussie over de gezondheid van suiker in frisdranken en de invloed van energiedranken (soms ook suikerbommen genoemd), gaan ook pretparken nadenken over hun verkoopbeleid. Anderzijds werden zij zich ook meer bewust gemaakt door de consument, waarbij men een steeds meer toenemende vraag naar de verkoop van water signaleerde. Attractie- en Vakantiepark Slagharen besloot per 2018 te stoppen met de verkoop van energiedrankjes. Andere pretparken als onder andere De Efteling en Toverland, deden dit al niet meer. 

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen verliest geschil over BTW-tarief over de belasting op het parkeren

Een geschil met de Belastingdienst over het BTW-tarief op parkeren voor het dagbezoek wordt verloren. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden stelde de Belastingdienst in het gelijk.  

 

Nieuwe Commercials

In februari 2018 bracht het Attractie- en Vakantiepark een 3-tal nieuwe commercials uit. Een voor het Attractiepark Slagharen, zowel Nederlands- als Duitstalig. Ook kwam er een commercial speciaal voor schoolreizen. 

Slagharen Thempark & Resot

Commercial Nederlandstalig

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

13 februari 2018

Slagharen Thempark & Resot

Commercial Nederlands Schoolreisjes

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

14 februari 2018

Slagharen Thempark & Resot

Commercial Duitstalig

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

19 februari 2018


 

Nieuwe Commercials

Half maart 2018 werden via de social media als facebookpagina van het Attractie- en Vakantiepark Slagharen, oproepberichten geplaatst voor families die als figurant wilden meespelen in de opname's van Slagharen's nieuwe TV-commercial. Om te kunnen meespelen moesten de familieleden minimaal 1,30 meter lang zijn. Tussen de opnames door mochten de families het attractiepark in. Als vergoeding ontvingen de families een familiekaart voor 4 personen om nog een keer terug te kunnen komen. Opgeven kon via de marketingafdeling van het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. De opnames vonden plaats op zondag 25 maart 2018. 

 

Achtbaan 'Gold Rush' genomineerd voor Diamond ThemePark Awards 2018

De triple-launch-coaster 'Gold Rush' was genomineerd voor de 'Daimond ThemePark Award editie 2017-2018' in de categorie beste achtbaan van NE/ BE. Tot 04 maart konden bezoekers van het Attractie- en Vakantiepark Slagharen stemmen voor de 'Gold Rush'. De uitslag volgt 16 mei 2018.

'Gold Rush by Night' voor 'Gold Abonnement' houders

De zogenaamde 'Gold Abonnement' houders konden op zaterdag 24 maart 2018 exclusief gebruik maken van de in 2017 geopende achtbaan 'Gold Rush', waarbij de achtbaan bij een van de weinige keren in het donker operationeel was.

 

YouTube@ Slagharen

Tijdens het paasweekend op zondag 01 april 2018 werd het allereerste YouTube evenement georganiseerd met een vijftal bekende vloggers: Vealtax, Milan Knol, Bokado, Kalvijn en Bart Meijer. Aan hen konden bezoekers vragen stellen en ze laten weten waarom naar hen werd gekeken. Natuurlijk was er ook een fotomoment, kon een handtekening gevraagd worden en waren er andere activiteiten te doen. Het evenement werd door duizenden bezoekers bezocht. Voor zover bekend werden zo'n 3000 entreekaarten verkocht voor dit speciale evenement. 

 

Lineupoverview5.png

Programma YouTube@Slagharen

 • Activiteit                        YouTuber
 • Musical.ly maken          Bokado
 • Q&A                              Kalvijn
 • Meet & Greet                Kalvijn
 • Hoe moet ik vloggen?   Vaeltax
 • Q&A                              Bokado
 • Meet & Greet                Bokado
 • Gamen                          Milan Knol
 • Q&A Milan                     Knol
 • Challenge                      Vaeltax
 • Slijm maken                  Bokado
 • Meet & Greet                Vaeltax

Wijzingingen en typfouten onder voorbehoud.

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen kwam met Jubileumpin

Vanaf 29 maart 2018 was de speciale gelimiteerde jubileumpin verkrijgbaar ter gelegenheid van het 55-Jarig bestaan van het Attractie- en Vakantiepark Slagharen.in de vernieuwde 'Souvenir & Gift'shop en 'Splash' in 'The Mainstreet'. Liefhebbers konden de pin voor € 3,50 aan hun verzameling toevoegen. Het betrof een gelimiteerde uitgave. Hoeveel er van gemaakt zijn werd niet bekend. 

 


Nieuwe bedrijfskleding voor medewerkers Attractiepark Slagharen

In de herfst/ winter 2017-2018 werden al de nieuwe lichtblauwe winterjassen geintroduceerd. Deze jassen zijn de linkervoorzijde voorzien van een Zwart-Wit Slagharenlogo. Op de achterzijde staan de letters 'crew'. Op zaterdag 21 april 2018 werd opnieuw nieuwe bedrijfskleding voor de medewerkers van het Attractiepark Slagharen in gebruik genomen: ditmaal een zwarte spijkerbroek met op de linkerbroekspijp op ter hoogte van het dijbeen een logo van Attractie- en Vakantiepark Slagharen in wit. Gecombineerd met een blauw overhemd van spijkerstof met op de linker mouw op de bovenarm een leder ogend embleem in het zwart waarin het logo is gedrukt. Op de achterzijde van het overhemd staat het woord 'crew'. 

 


Aankondiging nieuwe attractie

Op donderdag 17 mei 2018 onthulde Algemeen Directeur Wouter Dekkers, samen met de Slagharen mascottes 'Randy en Rosie' een aankondigingsbord voor een nieuwe attractie: 'Black Hill Ranger Path', een klimparcours met 4 verschillende onderdelen als een touwenparcours, 2 klimwanden, 2 Boulders en een Rollglider met een lengte van circa 150 meter. De bouw van de attractie startte in de zomer en de opening wordt verwacht voor de herfstvakantie van 2018. De nieuwe attractie zal gesitueerd worden achter schommelschip 'The Pirat' en de 'Wild West Adventure' en tussen de hallen waarin onder andere het 'American Circus Theater' is ondergebracht. Met constructie van de nieuwe attractie zal circa € 1.300.000 euro gemoeid zijn. 

 


Masters of Dance in Slagharen

Dansscholen uit Nederland en Belgie, kwamen in het weekend van 23 en 24 juni naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen om daar hun danstalenten te laten zien tijdens het evenement 'Masters of Dance'. 

 

Slagharen wint 'Kids Zwemparadijstip 2018'

Uit een paar honderd vakantieaanbieders van vakantiefaciliteiten met een waterpark of zwembad, werd het waterpark van Attractie- en Vakantiepark Slagharen, 'Aqua Mexicana' als meest favoriet verkozen in de categorie 'Vakantiepark met aquapark', zo werd op 03 juli 2018 bekend gemaakt. Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen won daarmee de 'Kids Zwemparadijstip 2018'. Daarmee wisten zij hun toppositie, zoals in 2017 behaald, te behouden. 

 

Wouter Dekkers en Ben Nijkamp geven startsein Slagharense Boeldag 2018

Op dinsdag 31 juli 2018 waren Slagharendirecteur Wouter Dekkers en Technisch Directeur Ben Nijkamp present op de 56e editie van de Slagharense Boeldag. Samen met het organiserende comité gaven zij het startsein voor de Boeldag 2018. Dat deze zij door ballonnen los te knippen.

 

De Boeldag vind diens oorsprong in 1963 onder initiatief van Henk Bemboom en enkele andere dorpsgenoten en was één van die ideeën om meer publiek naar het dorp Slagharen te trekken. 


 

Henk Bemboom was daar net een vakantiepark begonnen, anno 2018 bekend als Attractie- en Vakantiepark Slagharen. En zo besloten Henk Bemboom en enkele andere dorpsbewoners in samenwerking met de toenmalige Handelsvereniging om een grote verkoop van tweedehands goederen te organiseren. Vanuit diverse plaatsen (als Coevorden, Beerzerveld, Ommen en Dedemsvaart) werd busvervoer naar en van Slagharen georganiseerd. Voor fl. 2,- gulden konden geïnteresseerden naar Slagharen. Voor mensen die goederen wilde verkopen, maar deze niet zelf konden vervoeren, zorgde men dat deze goederen de dag ervoor, op 29 juli, tegen een geringe betaling met een vrachtwagen opgehaald konden worden. Een groot feest was het, toen indertijd een grote trailer langs de huizen ging en de bewoners spontaan vroeg of zij nog spullen hadden om te verkopen via een veiling... Geholpen door andere bewoners, werd de 'boel' op de wagen getild, en getoond aan het publiek, waarna de openbare veiling kon beginnen... 

 

Abonneehouders meegenomen achter de schermen van 'Aqua Mexicana'

Een groep abonnementhouders kreeg op zaterdag 13 oktober 2018 een rondleiding achter de schermen van 'Aqua Mexicana'. Eén van de mannen van het eerste uur, en nu technisch directeur bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen, leidde het gezelschap rond. In en rond het in 2015 geopende zwembadcomplex werd uitleg gegeven over de bouw, de werking en de toekomstige ontwikkelingen rondom 'Aqua Mexicana' als het gaat om energieverbruik en - beheer. 


Nadat alle vragen beantwoord waren - en gehoopt werd dat men al iets zou onthullen over de komst van nieuwe attracties - , kreeg het gezelschap toegang tot het zwembad om daar gebruik te kunnen maken van alle zwemfaciliteiten. Er werd gevraagd om geen zaken te publiceren van de 'Aqua Mexicana Backstage Tour', dus dat hebben we ook niet gedaan.Wil je meer lezen over 'Aqua Mexicana', kijk dan eens hier

 

Sinterklaasfeest  

Op zaterdag 01 en zondag 02 december 2018 vond het Slagharen Sinterklaasfeest plaats. 'Stuntelpiet' was al eind november naar Attractiepark Slagharen gekomen... 

In het American Circusshowtheater, werd een speciale Sinterklaas voorstelling georganiseerd voor de bezoeker. De productie van de Sinterklaasshow lag in handen van Aniba in samenwerking met Sinterklaas, Stuntelpiet, Alfredo Lorenzo en Kim's Fameschool

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen genomineerd voor 'Diamonds Themepark Awards 2019'

Meerdere nomineringen voor de negende editie van de 'Diamond Thempark Awards 2019', vielen het Attractie- en Vakantiepark Slagharen ten deel, zo maakte het Attractie- en Vakantiepark Slagharen bekend op 27 november van dit jubileumjaar. 

 

Het Attractie- en Vakantiepark Slagharen werd genomineerd in de categorieën:

 • Beste Pretpark van België en Nederland;
 • Meest Kindvriendelijke Pretpark;
 • Meest Sensationele Park;
 • Beste Event (voor het evenemente 'Miracle of Lights');
 • Beste Attractie ('El Torito'); 
 • Beste Achtbaan van  België en Nederland (voor de 'Gold Rush');

De Vakjury bestaat dit jaar uit een FANjury en een PARKjury. De parken kunnen zelf (de genomineerde parken uit België en Nederland) vanuit hun professionele kijk een stem uitbrengen op de beste kandidaten in België en Nederland. De combinatie van hun stemmen (via de ranking) bepalen voor de helft de uitslag van de Diamond ThemePark Awards. De andere helft wordt bepaald door het publiek.

 

Gestemd kon er worden t/m 06 januari 2019.

 


Winter Slagharen

Vanaf 03 november 2018 tot en met 06 januari 2019 vind 'Winter Slagharen' plaats. Voor 'Winter Slagharen' werd een kunstijsbaan aangelegd in het 'Western Village Stunttheater'. De tribunes werden uit de hal verwijderd. Het theater (eigenlijke een voormalige ponyrijdhal) was in het jubileumjaar 2018 niet in gebruik als stunttheater. Liefhebbers moesten het tijdens deze editie van 'Winter Slagharen' doen zonder ijsshow en zonder circusshow. 

 

Oud en Nieuw in Slagharen

Ook in het jubileumjaar 2018 was het mogelijk om Oud en Nieuw te vieren in het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 

 

Artikelenarchief

2018


Commercials Attractie- en Vakantiepark Slagharen

In 2018 bracht het Attractie- en Vakantiepark Slagharen de volgende commercials uit... 

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen Commercial

2018

(Nederlandstalig)

Attractie- en Vakantiepark Slagharen Commercial Schoolreisjes 2018 (Nederlandstalig)

Attractie- en Vakantiepark Slagharen Commercial

2018

(Duitstalig)