Welkom op 'De Slagharenverzamelaar'...

'De Slagharenverzamelaar' is een website, die tot doel heeft om alle informatie over het leven van 'Johannes Hendrikus Bembom' (bij leven bekend en geschreven als 'Henk Bemboom') bijeen te brengen en chronologisch te ordenen. En het leuk is: elke dag, komt er weer een klein stukje geschiedenis bij...

 

Een groot deel van zijn ondernemende leven wijdde hij aan zijn pretpark: het huidige Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Deze website vertelt niet alleen over Henk Bemboom en de ontwikkelingen van het toenmalige 'Shetland Pony Vakantiecentrum Slagharen' naar 'Slagharen Themepark & Resort', maar verzamelt ook nieuws voor fans, verzamelaars en andere geïnteresseerden... 

 

Wie was Henk Bemboom?

Henk Bemboom werd geboren op 20 februari 1921 en stierf op 27 mei 2014. Hij bereikte de leeftijd van 93 jaar. Henk Bemboom was een bescheiden, doch bijzondere man. Hij en zijn familie hebben een belangrijke impuls gegeven aan de sociale en economische ontwikkeling van het Overijsselse dorp Slagharen en de omgeving van Hardenberg... 

 

Eerst als koopman, daarna in de textielindustrie, vervolgens met zijn Shetland-Show, en tenslotte in de recreatie. Natuurlijk kon hij dat niet alleen, Henk Bemboom was een man die de kunst verstond, om mensen en initiatieven aan elkaar te verbinden, opdat beiden er beter van werden. 

Deze initiatieven droegen bij aan welzijn, huisvesting en vooral de werkgelegenheid. Hij was een kei van een koopman en werd een pionier in de recreatie- en pretparkwereld.

 

Henk Bemboom was de grondlegger van het toenmalige 'Shetland Pony Vakantiecentrum Slagharen', het huidige 'Slagharen Themepark & Resort' (Slagharen, Nederland), waaraan hij een groot deel van zijn leven wijdde. Henk Bemboom waardeerde een ieder die voor hem werkte. 

 

U bent van harte uitgenodigd om verder te lezen over wat hij noemde 'Een Wereld van Plezier'...  

 

Henk Bemboom, gezeten op z’n zwerfkei alwaar hij luisterde naar de reacties van het publiek in zijn ‘Wereld van Plezier’… Het is deze kei, waaronder de koopman en zijn echtgenote hun eeuwige rust hebben gevonden… (Foto: jaren ’80).
Henk Bemboom, gezeten op z’n zwerfkei alwaar hij luisterde naar de reacties van het publiek in zijn ‘Wereld van Plezier’… Het is deze kei, waaronder de koopman en zijn echtgenote hun eeuwige rust hebben gevonden… (Foto: jaren ’80).

Wat vind u op de 'De Slagharenverzamelaar'?

U vindt hier informatie over Henk Bemboom, de geschiedenis en ontwikkeling van de pretparken:

Veel plezier op 'De Slagharenverzamelaar'...

Ik wens u veel plezier bij uw bezoek op deze website. Mocht u naar aanleiding van uw bezoek aanvullingen hebben, souvenirs hebben, of vragen hebben, neemt u dan contact op. 

 

Dat kan door te e-mailen naar: slagharenverzamelaar@hotmail.com of gebruik te maken van het contactformulier op deze website. 

 

Een hartelijke groet,

De Slagharenverzamelaar.