Nieuws

Huidige ontwikkelingen...

Aanvraag vergunning ondertunneling toegang recreatieplas

Geplaatst: 19-10-2017

Slagharen - Bij de gemeente Hardenberg is een aanvraag voor een vergunning binnengekomen voor het kappen van bomen aan de Luggersweg in Collendoorn en ook werd een aanvraag ingestuurd voor de aanleg van een tunnel onder de Luggersweg in Collendoorn. Het lijken de eerste concrete stappen te zijn voor het creeëren van een verbinding tussen PonyparkCity en de zandwinningsplas van de firma Roelofs.

De zandwinning stopt per 2018. Gerard Bembom (een van de zeven zonen van Shetland Pony Park Slagharen oprichter Henk Bemboom) wil de zandwinningsplas graag betrekken bij PonyparkCity als zwemplas. Hiervoor is inmiddels toestemming gekomen en is het bestemmingsplan van de gemeente Hardenberg gewijzigd. Er zijn wel voorwaarden verbonden, zo meldde de Stentor eerder...

'Zo mag de plas alleen worden gebruikt voor gasten van PonyparkCity en inwoners van Collendoorn en Collendoornerveen. Om openbaar gebruik, zoals bij de Oldemeijer in Rheeze en de Spartelvijver in Sibculo, te voorkomen moet de plas volledig worden afgesloten met hekwerk. Gasten PonyparkCity en de lokale bevolking kan dan via het park en een tunnel onder de Luggersweg naar de zwemplas.

Het is de bedoeling om na het beëindigen van de zandwinning het eerste deel van de plas, dat het dichtst bij het vakantiepark ligt, in te richten als zwemplas met strand en diverse speelvoorzieningen. Er mag van de gemeente een servicegebouw met kleedruimten en sanitaire voorzieningen en een opslagruimte voor onder meer strandstoeltjes en parasols worden gebouwd.

Het overige deel van het terrein is bestemd voor natuurontwikkeling en extensieve dagrecreatie. In het laatste geval wordt onder meer gedacht aan de aanleg van een ruiterpad rondom de hele plas.' 


Paardenshow 'Dreamhorses' voor het laatst dit seizoen

Geplaatst: 19-10-2017

Slagharen - Het lijkt er op dat in seizoen 2018, het 55-Jarig Jubileumjaar, de prachtige paardenshow 'Dreamhorses' (met de paardenkunstenaars Katja Kossmayer en het Duo Stipka) niet meer terugkomt in het Western Village Theater in Slagharen. Zij stellen zich beschikbaar voor werk in 2018 zo werd duidelijk. Dankbaar voor de mooie shows die zij in de afgelopen seizoenen hebben verzorgd.


Shetland-Show Instituut

Geplaatst: 18-10-2017

Slagharen - Op 'De Slagharenverzamelaar' is het gedeelte 'Shetland-Show Instituut' toegevoegd. Meer lezen? Klik hier


Industriehal en Tricotagefabriek

Geplaatst: 12-10-2017

Slagharen - Op 'De Slagharenverzamelaar' is het gedeelte 'Industriehal en Tricotagefabriek toegevoegd. Meer lezen? Klik hier


Gratis Jubileumpin bij een Slagharenabonnement in 2018

Geplaatst: 12-10-2017

Slagharen - In 1963 opende Henk Bemboom voor het eerst het 'Shetland Pony Vakantiecentrum Slagharen'. Volgend jaar, in 2018, bestaat het Attractie- en Vakantiepark Slagharen, maar liefst 55 jaar en zal het Attractiepark een jubileumpin uitbrengen. Deze is inbegrepen bij een Slagharenabonnement 2018. Meer lezen? Klik hier


Winter Slagharen

Geplaatst: 12-10-2017

Slagharen - Attractie- & Vakantiepark Slagharen is ook in de wintermaanden geopend! Tijdens Winter Slagharen kun je genieten van meer dan 30 spannende attracties en shows. Na een ritje in de Oldtimers of de 40-meter hoge Free Fall kun je even opwarmen bij het kampvuur onder het genot van een beker warme chocolademelk of glühwein.

Ook bij minder weer kun je genoeg overdekte avonturen beleven. Breng een bezoek aan de 4D-film of maak een rondje door het park met de Monorail. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het verrassende straatentertainment en de wervelende ijsshow Slagharen On Ice. De dag sluit je spectaculair af met Miracle of Lights: een lichtjesparade en een avondspektakel inclusief fonteinen, lasers en vuurwerk.

Winter Slagharen is geopend in alle weekenden van november en december en vervolgens dagelijks in de periode van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018 van 10:00 uur tot 17:00 uur. Meer lezen, klik hier.


Fanmeeting Attractiepark Slagharen

Geplaatst: 10-10-2017

Slagharen - Op zaterdag 21 oktober organiseert Attractie- & Vakantiepark Slagharen een fanmeeting in samenwerking met onder andere de European Coaster Club, FKF, Onride.de en Rollercoaster Friends. Je kon je tot en met 09 oktober j.l. aanmelden. 

 

Het programma op zaterdag 21 oktober 2017, ziet er als volgt uit: 

 

10.00 - 11.00 uur | Gastenregistratie

11.15 - 11.30 uur | Ontvangst met koffie, thee en een lekkernij 

11.30 - 12.30 uur | Q&A met Wouter Dekkers 

17.45 - 18.00 uur | Groepsfoto voor de ingang van de Gold Rush met Randy & Rosie

18.00 - 19.30 uur | Avondbuffet inclusief softdrinks, koffie en thee 

19.30 - 20.00 uur | Miracle of Lights

20.30 - 21.30 uur | ERS Gold Rush (in het donker) 

 

Meer lezen? Klik hier


Miracle of Lights Backstage Tour

Geplaatst: 10-10-2017

Slagharen - Op zaterdag 14 oktober 2017 zal de 'Miracle Of Lights Backstage Tour' plaatsvinden voor abonnementhouders. De abonnementhouders hebben al bericht gehad en kunnen zich aan het einde van de middag registreren. Vanaf 15.50 uur verzamelen de abonnementhouders bij 'Aqua Mexicana'. 


Miracle of Lights

Geplaatst: 05-10-2017

Slagharen - Vanaf 05 oktober 2017 t/m 08 januari 2018 zal 'Miracle of Lights' te zien zijn in het Attractiepark Slagharen. Als de duister valt, zal de met duizende lampjes verlichtte parade door 'The Mainstreet' trekken. De dag wordt afgesloten met de Slagharenmascottes 'Randy en Rosie', een avondshow met lasers en vuurwerk. Meer lezen kan hier!


Eindelijk omgevingsvergunning voor uitbreiding 'Sitting Bull Saloon'

Geplaatst: 13-09-2017

Slagharen - Opmerkelijk nieuws over de uitbreiding van 'The Sitting Bull Saloon', die al in het voorjaar 2017 gereed kwam. De gemeente Hardenberg heeft de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de locatie pas in augustus 2017 toegestaan en het besluit per 29 augustus 2017 verzonden...

 

De uitbreiding hing samen met de komst van het in 2017 geopende 'Raccoon Village', waarbij weilanden/ evenemententerrein werd getransformeerd naar een nieuw deel van het vakantiepark met 91 nieuwe verblijfsaccommodaties 'The Raccoon Lodges', waarvan de bouw van nog twee ringen met elk 7 accommodaties binnenkort gereed zal komen en de bouw haar laatste fase zal ingaan. 

Op de onderstaande pagina's komt regelmatig nieuws binnen over de ontwikkelingen op het Attractie- en Vakantiepark Slagharen... 

Het weer en regenradar
Slagharen
Weeronline.nl - Meer weer in Slagharenweeronline.nl Altijd jouw weer

ATTRACTIEPARK SLAGHAREN

WERKEN BIJ SLAGHAREN

DE SLAGHARENVERZAMELAAR

SLAGHAREN FANS

LOOOPINGS