2017 'Raccoon Lodges'/ 'Raccoon Village'

Dagelijks zien we blije kinderen in ons park. Ze beleven hier een mooie dag, vaak met hun familie. Dat familiegeluk gunnen wij ieder kind, waar ook ter wereld.  De donatie van de verhuuropbrengsten van de 'Raccoon Lodge' is een manier om dat te doen. Zo hopen we samen met onze gasten een steentje bij te dragen.'         (Wouter Dekkers, 28 juli 2017).

Aanblik ca. 11 hectare weiland voor de bouw van de 91 'Raccoon Lodges', 04-08-2016.
Aanblik ca. 11 hectare weiland voor de bouw van de 91 'Raccoon Lodges', 04-08-2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plannen voor een nieuw gedeelte Vakantiepark Slagharen

September 2016, Slagharen brengt de plannen voor de bouw van nieuwe verblijfsaccommodaties naar buiten. Het circa 11 hectare uitstrekkende weiland dat tot dan toe in gebruik is als tijdelijk evenemententerrein achter de toenmalige Camping en 'Sunny Beach' (aan de Knappersveldweg), wordt getransformeerd tot 'Raccoon Village'. Het Vakantiepark Slagharen wil daar 91 'Raccoon Lodges' neerzetten. Met de bouw van de 'Raccoon Lodges'/ 'Raccoon Village' investeert Parques Reunidos zo'n 8.000.000 euro in Vakantie- en Attractiepark Slagharen.

 

Ontwerp van de 'Raccoon Lodges'

De 'Raccoon Lodges' zijn ontworpen door het Gelderse bedrijf 'Wanders' uit Ulft en en het 'Vakantiepark Slagharen'. Ook is via een enquête de input van bezoekers gevraagd. Sinds 54 jaar, worden de 'Raccoon Lodges' de eerste vakantiehuisjes op het Vakantiepark Slagharen met 3 slaapkamers. Naast 6 moderne boxspringbedden (4 losse bedden en een bedstee), krijgt de 'Raccoon Lodge' ook een moderne keuken met vaatwasser. 

 

Het nieuwe gedeelte van het vakantiepark wordt ruimer opgezet dan de toenmalige accommodaties (denk aan de soorten: Bufallo Ranche House, Cowboy Cottages, Hacienda's, Colorado Caravans, Nevada's, Yellowstone's). Tussen de accommodaties in, worden speeltuinen voor de kinderen aangelegd. Door de ligging is het ook rustiger en hoopt het Vakantiepark Slagharen ook andere doelgroepen naar het park te trekken.

 

Ontwerp 'Raccoon Village'
Ontwerp 'Raccoon Village'
'Raccoon Village', Parkplattegrond Vakantiepark Slagharen.
'Raccoon Village', Parkplattegrond Vakantiepark Slagharen.

De bouw van 'Raccoon Village'

Eind oktober 2016 start Slagharen met de aanleg van het nieuwe gedeelte van het Vakantiepark. De bouw van de 'Raccoon Lodges' wordt uitgevoerd door Gelderse bedrijf 'Wanders'  en wordt geleid door Projectmanager van de Raccoon Village, John Arkes. John Arkes was tevens jarenlang beheerder van de Camping en de Wig Wam Wereld (behorende bij het Attractie- en Vakantiepark Slagharen waar hij dan al meer dan 40 jaar in trouwe dienst is van Slagharen). 

 

Op een grote vrachtwagen, arriveert de eerste 'Raccoon Lodge' op 03 februari 2017 op het bouwterrein achter het 'Sunny Beach' (achter de 'Sitting Bull Saloon'). Het betreft een kant-en-klare unit welke wordt aangevoerd op een grote dieplader. Deze worden met een hijskraan van de vrachtwagen getakeld en  geplaatst op het terrein direct achter het 'Sunny Beach'. 

 

Op 08 februari 2017 vraagt het Attractie- en Vakantiepark Slagharen bij de gemeente Hardenberg een vergunning aan voor het wijzigen van het gebruik en de aanleg van nieuwe wegen op het park. Dit is nodig voor de de bouw van het vakantiepark gedeelte waar de 'Raccoon Lodges' worden geplaatst. Daarnaast zal door de aanpassing ook het verkeer op de Camping en de Wig Wam Wereld een betere doorstroming krijgen. 

 

Testen gebruiksvriendelijkheid

Slagharendirecteur Wouter Dekkers en ook anderen verblijven in de eerste 'Raccoon Lodge' om de accommodatie op gebruiksvriendelijkheid te testen. Op basis van deze verblijfservaringen worden door de leverancier nog enkele aanpassingen gedaan aan de indeling en het interieur van de volgende serie 'Raccoon Lodges'. 

 

Levering van de eerste 4 definitieve 'Raccoon Lodges', Bron: Vakantiepark Slagharen, 01-04-2017
Levering van de eerste 4 definitieve 'Raccoon Lodges', Bron: Vakantiepark Slagharen, 01-04-2017

Levering 'Raccoon Lodges'

Op zaterdag 01 april 2017 worden de eerste 4 definitief aangepaste 'Raccoon Lodges' geleverd op het bouwterrein aan de Knappersveldweg te Slagharen. De aangekomen 'Raccoon Lodges' worden opgesteld op een bewaakt terrein naast het 'Sunny Beach', wachtend op de definitieve plaatsing. In dagen daarna volgde de overige aanvoer van de units. De units werden op grote diepladers via een 'convoi exceptional' aangevoerd. Vanwege de breedte van de units worden deze zoveel mogelijk in de nachtelijke uren getransporteerd om verkeershinder te voorkomen...

Officiële in gebruik name van de eerste 63 'Raccoon Lodges'

De genodigden zijn op vrijdag 02 juni 2017 om 10.00 uur ontvangen. Om 10.30 uur verricht Slagharendirecteur Wouter Dekkers samen met de Projectmanager van de Raccoon Village, John Arkes, en de Slagharenmascottes Randy en Rosie de opening. Waarna de eerste 63 'Raccoon Lodges' door de vakantiegasten in gebruik worden genomen.

 

De openingsdatum is vermoedelijk niet zomaar gekozen: Op 02 juni 1963 opende Henk Bemboom, oprichter en grondlegger van het Shetland Pony Park Slagharen, zijn eerste 24 vakantiehuisjes, waarmee het dorp Slagharen landelijke bekendheid, werkgelegenheid en economische groei kreeg. Het vormde de basis voor het huidige Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 

 

De 'Raccoon Lodges' zijn de eerste vakantieverblijven in het Vakantiepark Slagharen waarvan de de deuren geopend kunnen worden met sleutelpassen, zoals dan al veel in hotels en andere vakantieparken werd toegepast. 

 

Laatste fase 'Raccoon Lodges' eind 2017 gereed

In navolging van de in gebruik name van de eerste 63 'Raccoon Lodges' op 02 juni 2017 - de eerste fase - volgt eind december 2017 de afronding van de tweede fase. Er komen dan nog eens 28 'Raccoon Lodges' gereed. Daarmee voltooid Vakantiepark Slagharen de aanleg van een nieuw gedeelte van het vakantiepark, 'Raccoon Village' met in totaal 91 'Raccoon Lodges'. De aanplanting van het laatste deel van 'Raccoon Village' vindt plaats in maart 2018. 

 

Opbrengst Raccoon Lodge 81, ten behoeve van SOS Kinderdorpen

Voor het tweede jaar op rij is de organisatie SOS Kinderdorpen in 2017 partner van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Er wordt in 2017 in het hoogseizoen voor het eerst een SOS Kinderdorpen-lodge verhuurd. In de periode tussen 28 juli en 01 september 2017 wordt de Raccoon Lodge nummer 81 helemaal ondergedompeld in SOS Kinderdorpen-stijl. Slagharen doneert de gehele opbrengst van de verhuur van deze vakantieaccommodatie aan de kinderontwikkelingsorganisatie.  

 

Reserveren kan via: www.slagharen.com. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0