Traumboot/ Flying Cloud

1983 - 2014 

Specificaties 'Traumboot'/ 'Flying Cloud'

  • Kosten: Niet bekend. 
  • Attractiebouwer: Weber.
  • Hoogte: niet bekend.
  • Capaciteit: niet bekend.
  • Ritduur: ca. 110 seconden. 
  • Operationeel: van 1984- 2014. 

De 'Traumboot/ Flying Cloud'

De 'Traumboot/ Flying Cloud' is een boot die door een motor aangedreven over de kop gaat. In de beginjaren stond het schip - dat lange tijd operationeel was onder de naam 'Traumboot' - vlak bij het station van de kabelbaan tegen de parkrand aan de Knappersveldweg aan. 

 

Verplaatsing 'Traumboot/ Flying Cloud'

In 2012 werd de attractie verplaatst richting het hallencomplex, waarin de vroegere fototentoonstelling en het zwembadcomplex was gevestigd. De attractie kwam te staan op de plaats waar tot dan toe (2012) de vroegere 'Zwunka/ Dreamcatcher' had gestaan (naast de bootjeswaterglijbaan, heden alleen toegankelijk via het zwembadcomplex 'Aqua Mexicana'). Vanaf dat moment werd de naam 'Zwunka' vervangen door 'Dreamcatcher', meer aangepast aan de thematisering van het attractiepark. 

 

Demontage Flying Cloud 

In de week voor 15 november 2014 werd de attractie 'Traumboot', dan operationeel onder de naam 'Flying Cloud', volledig gedemonteerd in verband met de bouw van het vernieuwde zwembadcomplex 'Aqua Mexicana' dat in mei 2015 opende. Voor zover bekend heeft de attractie tot heden in opslag gestaan, en zou nog steeds op het park staan. Onzeker is of de attractie nog op het park zal terugkeren. Hoe dan ook is een flinke schoonmaak- en opknapbeurt nodig. 

 

De 'Traumboot/ Flying Cloud' in opslag op het Attractiepark Slagharen (14-08-2016)
De 'Traumboot/ Flying Cloud' in opslag op het Attractiepark Slagharen (14-08-2016)

Artikelenarchief

Traumboot/ Flying Cloud