De Slagharenverzameling

De verzameling van 'De Slagharenverzamelaar' begon met één blauw Slagharenblikje uit de handen van meneer Bemboom zelf... Inmiddels uitgegroeid tot een collectie van honderden verschillende 'Slagharen Souvenirs', misschien wel de meest complete Slagharencollectie in Nederland. De Slagharenverzameling is in te delen in drie hoofd categorieën: Artikelen Archief, Slagharen Souvenirs, Slagharen video's. 

'Ontdek Slagharen: 

in artikelen & internet...'

Artikelen Archief

Wat vind je in het Artikelen Archief?

Je vindt hier allerlei (digitale) artikelen door de jaren heen. De artikelen zijn afkomstig uit kranten, tijdschriften en van het internet.

 

De artikelen gaan over Slagharen, meneer Bemboom en diens familie en aanverwante onderwerpen of artikelen waarin Slagharen wordt genoemd. 

 

'Ontdek Slagharen:

in tastbare herinneringen...'

Slagharen Souvenirs

Welke Slagharen Souvenirs zijn er?

Er zijn echt ongelooflijk veel (werkelijk honderden) verschillende soorten Slagharen Souvenirs uitgegeven tijdens de bestaansgeschiedenis van Attractie- en Vakantiepark Slagharen sinds 1963 tot nu. 

 

Wil je je Slagharen Souvenirs kwijt en wil je die een goede plek geven?

Slagharen Souvenirs zijn bij 'De Slagharenverzamelaar' van harte welkom. Neem gerust contact op via het contactformulier of de chat.  

 

(Nog) niet alles in deze collectie

Er zijn honderden verschillende soorten en kleuren Slagharen Souvenirs uitgegeven. De collectie van 'De Slagharenverzamelaar' is dus nog lang niet compleet.  

 

Er is helaas geen compleet overzicht van hoeveel en wat er door de jaren heen aan Slagharen Souvenirs is uitgegeven. Souvenirs zijn bijvoorbeeld uit de handel genomen of kapot gegaan en dus soms niet meer verkrijgbaar. 

 

Stuur ons een foto van jou Slagharensouvenir, zo krijgen we met elkaar een completer beeld!

Via diverse Slagharenverzamelaars is er door de jaren heen wel een completer beeld ontstaan en heeft 'De Slagharenverzamelaar' ook foto's bewaard van Slagharen Souvenirs die niet in de collectie zijn opgenomen, maar wel bestaan. Zo krijgen we met elkaar een completer beeld. 

 

Dus ook het insturen van foto's van Slagharen Souvenirs is van harte welkom! 

 

'Ontdek Slagharen:

in beeld en geluid...'

Slagharen video's

Hoe zag Slagharen er uit?

Bewegende beelden uit Slagharen, zijn er door de jaren heen ook gemaakt... 

 

Vroeger nog schaars, maar nu heeft bijna iedereen een smartphone met camera... Van filmrol tot vlog: geniet van de beeldopnamen die in Slagharen werden gemaakt.

 

Je vind hier opnames van bezoekers of professionals welke allemaal een beeld geven van Slagharen door de jaren heen... Veel kijkplezier!

 

Abonneert u op ons kanaal:
Abonnieren Sie auch:
Also subscribe to:
Inscrivez-vous également à:


 

Welke Slagharen Souvenirs zijn er eigenlijk? 

 

Uitgegeven zijn o.a.: aanstekers, ansichtkaarten, aardewerk (asbakken, bekers, bordjes, kop en schotels, vingerhoedjes, etc.), bankbiljetten, blikken, bordjes, cassettebandjes, cd's, drukwerk (als entreebewijzen, folders, flyers,  posters, parkplattegronden, informatiemateriaal, enveloppen, etc.), flesopeners, glaswerk (longdrink-, bier-, thee- en borrelglazen), (bal)pennen, gokpenningen/ -fiches, kaartspelen, keychords, knuffels, (koelkast)magneten, schoolspullen, souvenirmunten, stickers, speldjes, spellen, sleutelhangers, textiel (t-shirts, hand- en theedoeken, truien, zwemkleding, slippers, babyrompers, etc.), thee- en suikerlepeltjes, tasjes, thermobekers, vlaggen en vlaggetjes, vriendenboekjes, verzorgingsspullen (geltubes, etc.) en nog veel meer...

 

Wil je weten hoe de Slagharenverzameling begon? Lees dan hier verder!