2024 'Rancho Grande Lodges' & 'Rancho Grande Deluxe Lodges'

Vakantiepark moderniseert, Camping moet voorlopig wijken...

Camping Attractiepark verdwijnt van de Knappersveldweg Slagharen

Het is eind oktober 2023 als de ca. 220 kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers moeten wijken voor de realisatie van nieuwe luxe lodges. Zeven kampeervelden met indianennamen als Kiowa, Comanche, Navaho, Shoshone, Apache, Sioux, Cheyenne en Mohikanen en twee sanitair gebouwen verdwijnen: de Camping Attractiepark Slagharen aan de Knappersveldweg 3 te Slagharen wordt definitief gesloten. 

 

Campingreserveringen voor 2024 zijn niet mogelijk. Dit besluit stuit aanvankelijk op veel kritiek van de campinggasten op social media, ondanks dat Slagharen plannen heeft voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw kampeerterrein aan de Zwarte Dijk te Slagharen. De voormalige kampeervelden aan de Knappersveldweg worden heringericht voor een flink upgrade en modernisering van het Vakantiepark Slagharen. Slagharen investeert flink wat euro's in het plaatsen van 60 nieuwe 8-persoons vakantiehuizen, dat de verhuur aan grotere gezinnen, families en vriendengroepen mogelijk maakt. 

 

De feestelijke ondertekening van het contract. Bron: Vakantie- en Attractiepark Slagharen, 15-11-2023
De feestelijke ondertekening van het contract. Bron: Vakantie- en Attractiepark Slagharen, 15-11-2023

Contractondertekening

Op de Recreatie Vakbeurs in de gemeente Hardenberg vind op woensdag 15 november 2023 de feestelijke ondertekening van het contract plaats: Dave Storm, Algemeen Directeur van Attractie- & Vakantiepark Slagharen daarbij vergezeld door Algemeen Directeur Jorden Visser van Griftdijk, de leverancier die ook de Red Rocks leverde en Marek Wasiuk, Algemeen Directeur van Letniskowo

 

Letniskowo is een leverancier in het realiseren van de duurzame vakantiewoningen en bouwt de accommodaties. Het bedrijf is gevestigd in Bialystok, Polen. De plaatsing gebeurt in 2 fases. De eerste 30 Ranche Grande Lodges komen vanaf 26 april 2024 beschikbaar voor de verhuur aan vakantiegasten. Onderwijl wordt verder gebouwd aan de andere 30 Rancho Grande Lodges. 

 

In totaal worden er voor Vakantiepark Slagharen 60 nieuwe lodges gebouwd. Elke Rancho Grande bestaat feitelijk uit 2 units die bij de plaatsing aan elkaar worden gekoppeld. Op grote trailers zijn de units vanuit Polen naar Slagharen gereden, een reis van zo'n 12,5 uur per unit. Voor de 60 nieuwe vakantieaccommodaties zijn dus 120 transporten nodig. Eenmaal aangekomen in Slagharen, worden de units met een grote kraan van de opleggers afgetakeld en op zijn plaats gezet. Steeds 4 units, dan worden de hijslussen verwisseld en worden de andere delen er tegen aan geplaatst en gekoppeld. 

 

Geen 'Raccoon Lodges', maar 'Rancho Grande Lodges'

Wat opvalt is dat Slagharen in oorspronkelijke tekeningen is uitgegaan van de plaatsing van 60 extra 'Raccoon Lodges', maar dat er later een wijziging heeft plaatsgevonden naar de plaatsing van 60 'Rancho Grande Lodges'. Ook van de ringvormige opzet is afgeweken, als je naar de luchtfoto kijkt. 

 

Overzichtsfoto Bouwplaats. Bron: Vakantie- & Attractiepark Slagharen, 04-03-2024
Overzichtsfoto Bouwplaats. Bron: Vakantie- & Attractiepark Slagharen, 04-03-2024

Energieneutraal gebouwd

Voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en duurzame isolatie, worden de vakantiehuizen gebouwd volgens de de BENG normering, waardoor ze energieneutraal zijn. Daarnaast zijn de huizen aardgasvrij. 

 

Bekijk hier onder ook de video, bron: Vakantie- & Attractiepark Slagharen: 

 

8-persoons accommodaties

De nieuwe vrijstaande accommodaties worden de grootste van het park en gaan plaats bieden aan maximaal 8 volwassen personen. Met deze nieuwe lodges wil Slagharen aan grotere gezinnen, families of groepen vrienden verhuren.

 

Tot aan 26 april 2024 zijn de vakantiehuizen van het type 'Nevada', 'Red Rock Lodge' en 'Raccoon Lodge' de ruimste accommodaties op het Vakantiepark Slagharen. Deze type vakantiehuizen zijn geschikt voor maximaal 6 volwassenen. De vakantiehuisjes van het type 'Cowboy Cottage', 'Hacienda's' en de 'Wig Wams' bieden plaats aan maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen. 

 

 

  

Twee verschillende varianten: de 'Rancho Grande' en de  'Rancho Grande Deluxe'

Vanaf 26 april 2024 worden de nieuwe accommodaties verhuurd in een premium en VIP-variant. Er zijn dan 14 'Rancho Grande' en 16 'Rancho Grande Deluxe' vakantiehuizen beschikbaar, en vanaf 1 juli zelfs 28 'Rancho Grande' en 32 'Rancho Grande Deluxe'.

 

Zowel de 'Rancho Grande' als de 'Rancho Grande Deluxe' worden voorzien van veel comfort, denkende aan 4 ruime slaapkamers (met elk 2 bedden), 2 badkamers, vloerverwarming, een sfeervolle living, een modern uitgeruste keuken (uitgerust met een luxe oven met magnetronfunctie, vaatwasser, grote koelkast, losse vriezer, inductiekookplaat) èn een ruim terras met veel groen. Tevens beschikken de 'Rancho Grande Lodge' accommodaties over een eigen parkeerplaats voor 2 auto's. 

 

Verschil tussen de 'Rancho Grande' en de 'Rancho Grande Deluxe'

De Rancho Grande Deluxe heeft de volgende luxe aspecten ten opzichte van de Rancho Grande. De 'Rancho Grande Deluxe' varianten worden voorzien van een outdoor infrarood sauna, 2 extra's smart TV's in de grote slaapkamers, een föhn in de badkamer, een grotere TV in de woonkamer en luxe beddengoed in de grote slaapkamers. Twee ligbedden buiten en de mogelijkheid om muziek te luisteren via het Bluetooth geluidssysteem. Ook bieden ze de mogelijkheid tot een heerlijke BBQ of een knapperend haardvuur op het terras. 

 

In gebruik name Rancho Grande Lodges

De eerste 30 Rancho Grande Lodges (14 'Rancho Grande' en 16 'Rancho Grande Deluxe') worden op vrijdag 26 april 2024 in gebruik gesteld. Om 15.30 uur verricht Commercieel Manager Erik Veenstra de openingshandeling en proost met de aanwezigen. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in de nieuwe vakantieaccommodaties. 

 

Reserveren kan via: www.slagharen.com. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0