De Octopus/ El Torito

1973 - Heden

Specificaties 'El Torito'

  • Zitplaatsen: 'El Torito' heeft 20 bakjes met 2 zitplaatsen. 
  • Capaciteit: 520 bezoekers per uur.
  • Ritduur: ca. 120 seconden. 
  • Kosten: Niet bekend. 
  • Attractiebouwer: Anton Schwarzkopf.

De Octopus

De Octopus was een attractie welke bestond uit 5 armen met daaraan elk 4 draaiende bakjes, elk voor 2 personen. In 1973 kocht Henk Bemboom de toenmalige 'Octopus'. Hij kocht dit type 'Polyp' bij de Duitse kermis- en attractiebouwer Anton Schwarzkopf, ook de leverancier van onder andere de achtbaan 'Looping Star/ Thunderloop'. De attractie was destijds gethematiseerd in de stijl van zee(vissen). Als een van de oudste attracties op het Attractiepark Slagharen, was de - dan 43 jaar oude - 'Octopus' begin 2016 nodig aan onderhoud toe...

 

Renovatie en Restyling in 2016

Als een van de oudste attracties op het Attractiepark Slagharen, was de - dan 43 jaar oude - 'Octopus' begin 2016 nodig aan onderhoud toe. De attractie werd volledig uit elkaar gehaald en gereviseerd. Bepaalde onderdelen van de Octopus, zoals de belangrijke draaikrans, waren aan vervanging toe, waarop werd besloten een ingrijpende revisie uit te voeren en de thematisering aan te passen aan de rest van het attractiepark, namelijk een westernstijl.

 

De bakjes in de vorm van vissen en de aquariumachtergrond werden vanaf dan in enkele maanden vervangen en maakten plaats voor bakjes in westernstijl: De bakjes hebben nu het uiterlijk van stieren. Bij de ombouw hadden de ontwerpers oog voor details... Zo hebben de stieren een ring door de neus gekregen en bungelt aan de achterzijde van de bakjes een heus 'staartje'.

Het attractie- en vakantiepark Slagharen verving de achtergrond, bestaande uit zeevissen, door een massieve bergketen: Mini-Rocky Mountains, zoals sommige gasten ze noemden. "Met deze aanpassingen willen we het thema Wilde Westen verder terug laten keren in ons park", vertelde Wouter Dekkers in een interview er over. "Daar zullen we de komende jaren nog verder mee gaan."

 

Was jij één van de bedenkers voor de naam van één van de twintig stieren (bakjes)?

Op 26 februari 2016 vroeg het Attractie- en Vakantiepark Slagharen de bezoekers om een naam te bedenken voor de stieren (bakjes) die na de restyling van 'De Octopus' de uitstraling van een stier zouden krijgen... Via Facebook mochten bezoekers van het attractiepark alle stieren een naam geven, en dat heeft geleid tot namen als Bully, Clint en Joe. Er reageerden bijna zevenhonderd personen.  

 

Heringebruikstelling

Op vrijdag 08 juli 2016 werd de vernieuwde attractie opnieuw in gebruik genomen. Bij de in ingebruiksstelling werden de uitgekozen naamgevers die zich via social media hadden opgegeven door de parkdirectie  uitgenodigd voor het eerste ritje. Hierbij kregen zij ook een vlag overhandigd. 

 

El Torito heeft twintig ronddraaiende en omhoog gaande bakjes voor twee personen. In een uur kunnen er 520 personen worden verwerkt. De attractie is nog altijd in bedrijf op het Attractiepark Slagharen... 

 

In 2017 werd het rotsblok met de cowboyhoed, tijdelijk van de attractie 'El Torito' verwijderd, omdat deze na de renovatie niet goed op de attractie bevestigd was. Deze werd aan het begin van het seizoen 2018 weer teruggeplaatst. 

Artikelenarchief

Octopus/ El Torito

1973 - Heden