De Slagharenverzameling

De Slagharenverzameling begon met één blauw Slagharenblikje uit handen van Slagharenoprichter meneer Bemboom... Inmiddels uitgegroeid tot een collectie van honderden verschillende 'Slagharen Souvenirs', misschien wel de meest complete Slagharencollectie in Nederland. De Slagharenverzameling is in te delen in drie hoofd categorieën: Artikelen Archief, Slagharen Souvenirs, Slagharen video's. 

 

Ontdek Slagharen

in artikelen & internet...

Artikelen Archief

Wat vind je in het Artikelen Archief?

Je vindt hier allerlei (digitale) artikelen door de jaren heen. De artikelen zijn afkomstig uit kranten, tijdschriften en van het internet.

 

De artikelen gaan over Slagharen, meneer Bemboom en diens familie en aanverwante onderwerpen of artikelen waarin Attractie- & Vakantiepark Slagharen wordt genoemd. 

 

Ontdek Slagharen

in tastbare herinneringen...

Slagharen Souvenirs

Welke Slagharen Souvenirs zijn er?

Sinds 1963 zijn er echt ongelooflijk veel verschillende soorten Slagharen Souvenirs uitgegeven tijdens de door Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 

 

Wil je je Slagharen Souvenirs kwijt en wil je die een goede plek geven?

Slagharen Souvenirs zijn bij 'De Slagharenverzamelaar' van harte welkom. Neem gerust contact op via het contactformulier of de chat.  

 

(Nog) niet alles in deze collectie

Er zijn honderden verschillende soorten en kleuren Slagharen Souvenirs uitgegeven, dat niet alles in de collectie van 'De Slagharenverzamelaar' is opgenomen. 

 

Er is helaas geen compleet overzicht van hoeveel en wat er door de jaren heen aan Slagharen Souvenirs is uitgegeven. Souvenirs zijn bijvoorbeeld uit de handel genomen of kapot gegaan en dus soms niet meer verkrijgbaar. 

 

Via diverse Slagharenverzamelaars is er door de jaren heen wel een completer beeld ontstaan en heeft 'De Slagharenverzamelaar' ook foto's bewaard van Slagharen Souvenirs die niet in de collectie zijn opgenomen, maar wel bestaan. Zo krijgen we met elkaar een completer beeld. 

 

Dus ook het insturen van foto's van Slagharen Souvenirs is van harte welkom! 

 

Kijk en like ook onze Facebookpagina: www.facebook.com/slagharenverzamelaar.

 

Ontdek Slagharen

in beeld en geluid...

Slagharen video's

Hoe zag Slagharen er uit?

Bewegende beelden uit Slagharen, zijn er door de jaren heen ook gemaakt... 

 

Vroeger nog schaars, maar nu heeft bijna iedereen een smartphone met camera... Van filmrol tot vlog: geniet van de beeldopnamen die in Slagharen werden gemaakt. Opnames van bezoekers of professionals die een beeld geven van Slagharen door de jaren heen... Veel kijkplezier!

 

Abonneert u op ons kanaal:
Abonnieren Sie auch:
Also subscribe to:
Inscrivez-vous également à:


 

 Welke Slagharen Souvenirs zijn er eigenlijk?

 

Een precieze catalogus is er niet. Daarom is het zo leuk om dit met Slagharenliefhebbers en - verzamelaars uit te wisselen. Uitgegeven zijn onder andere: aanstekers, ansichtkaarten, aardewerk (asbakken, bekers, kop en schotelsets, vingerhoedjes, etc.), bankbiljetten, blikken, bordjes, cassettebandjes, cd's, drukwerk (als entreebewijzen, folders, flyers, posters, parkplattegronden, informatiemateriaal, enveloppen, etc.), flesopeners, glaswerk (longdrink-, bier-, thee- en borrelglazen), (bal)pennen, gokpenningen/-fiches, kaartspelen, keychords, knuffels, (koelkast)magneten, pony verzorgingssetjes, schoolspullen, souvenirmunten, stickers, speldjes, spellen, sleutelhangers, textiel (t-shirts, hand- en theedoeken, truien, zwemkleding, slippers, babyrompertjes, etc.), thee- en suikerlepeltjes, tasjes, thermobekers, vlaggen en vlaggetjes, vriendenboekjes, verzorgingsspullen (geltubes, verzorging set, etc.) en nog heel veel meer...

 

Wil je weten hoe de Slagharenverzameling begon? Lees dan hier verder!