Verhuur van Vakantiehuisjes

1960 t/m 1963

Begin jaren '60, een experiment met demontabele vakantiehuisjes...

Na het rondreizen met de Shetland-Show, experimenteerde Henk Bemboom in de jaren ’60 met het verhuren van kampeerhuisjes. 

 

In werkelijkheid waren deze kampeerhuisjes omgebouwd uit de demontabele stands die Henk Bemboom eerder gebruikte voor de Shetland-Show. Deze demontabele stands, ofwel de kampeerhuisjes, plaatste de ondernemende en vindingrijke Henk Bemboom op campings en verhuurde deze in de zomermaanden aan vakantiegasten. Ze waren indertijd voorzien van een doeken dak. In het huisje waren demontabele stapelbedden geplaatst, waar het gezin op kon slapen. Na de zomermaanden werden de kampeerhuisjes elk weer gedemonteerd. 

 

De vakantiegasten wierf hij door het plaatsen van advertenties in kranten (de televisie is dan in opkomst en internet bestond indertijd niet).  

 


Een huurovereenkomst voor de verhuur van een vakantiehuisje, ondertekend door Henk Bemboom, 23 maart 1962...
Een huurovereenkomst voor de verhuur van een vakantiehuisje, ondertekend door Henk Bemboom, 23 maart 1962...

1962

Naast de exploitatie van zijn galanteriewinkel en de tricotagefabriek, was Henk Bemboom ook actief in de verhuur van zomerhuisjes. Hij plaatste in de periode maart t/m mei 1962 verschillende advertenties voor het verhuren van zomerhuisjes op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Harskamp, Balk, Gaasterland, Den Haag, Schoorldam, Scheveningen, Doornspijk, Wezep en Bennekom... Zo bleek uit verschillende krantenadvertenties en -archieven. 

 

Met de verhuur van kampeerhuisjes bedacht Henk Bemboom, na de Shetland-Show, wederom een unieke formule: Recreatie bestond indertijd nog nauwelijks, ook vakantieparken met kampeerhuisjes – zoals heden ten dage – bestonden indertijd nog niet. 

 

Het idee om kampeerhuisjes te verhuren op campings, legde hem geen windeieren en bleek een succes te zijn. De huisjes werden gauw volgeboekt…  Misschien zou het toch niet zo'n gek idee zijn om een eigen vakantiepark te gaan beginnen?

 


Artikelenarchief

1960 t/m 1963