Bedrijfslogo's

Hoe de uitstraling van de markering veranderde: Van pony naar wasberen...

Een verscheidenheid aan logo's... 

In de ontwikkeling van het 'Shetland Pony Vakantiecentrum Slagharen' naar 'Themepark & Resort', kende het park diverse bedrijfslogo's, zoals hier te zien: 

De stijl en het imago van het Vakantie- en Attractiepark zijn enorm veranderd, zoals te zien is aan de verscheidenheid aan bedrijfslogo's, en ook in het reclame- en promotiemateriaal.

 

Dat is enerzijds te verklaren door de enorme ontwikkeling die het vakantie- en attractiepark in decennia hebben doorgemaakt. Door de loop der jaren heen, kon er ook steeds meer vanwege de komst van computers en andere ontwerp- en druktechnieken op het gebied van marketing en merchandise. 

 

Identiteitscrisis?

Of het een echte 'identiteitscrisis' mag heten, is de vraag... Slagharenliefhebbers die goed kijken naar uitgebrachte Slagharensouvenirs en elkaar snel opvolgende veranderingen in bedrijfslogo en huisstijl, zullen constateren dat het park - in de periode van 1997 t/m circa 2010 - duidelijk zoekende is geweest naar identiteit en imago in de bedrijfsuitingen en de huisstijl. 

 

Dit is op te merken aan het verschijnen van diverse mascottes ('Button Bears', etc.), uiteenlopende logo's op Slagharen Souvenirs en veranderingen in de naamgeving van het park. Moest men meer kiezen voor het wilde westen thema, of juist niet? 

 

Een definitieve naamsverandering 'Ponypark' wordt 'Attractiepark'

In 1997 wordt de oersterke merknaam 'Ponypark Slagharen' verruild voor 'Attractiepark Slagharen'. 'Oersterk', omdat het 'Attractie- en Vakantiepark Slagharen' in de volksmond nog ruim 2 decennia lang als 'Ponypark' werd aangeduid. De toevoeging 'Attractie- en Vakantiepark' volgde later.

 

In 2009, met de komst van de Slagharenmascottes 'Randy en Rosie', leek een duidelijke keuze gemaakt te zijn.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0