The Eagle

1998 - Heden

'Veel parken schermen in de publiciteit nadrukkelijk met hun investeringen: voor vijf miljoen wordt deze spectaculaire attractie gekocht, voor tien miljoen die. Geloof me, het kan het publiek niet schelen hoeveel iets kost. Of een nieuwe attractie nou dertig meter of veertig meter hoog is doet er geen snars toe. We hebben nou net weer 'The Eagle' geplaatst. In de folder staat datie 'enige tientallen meters hoog' is. Ik wil het je best vertellen: het ding is 30 meter. Maar als je er voor staat lijkt-ie zestig, dus we laten het mooi in het midden. Alles is relatief. Dat ding kan hard draaien en langzaam draaien, maar we hebben 'm op de langzame stand gezet, zodat ouders mét kinderen erin durven. Die vormen onze doelgroep. En dan kunnen andere parken wel spectaculair spul neerzetten, maar wie bedien je er nog mee? De jongeren! Daarnaast is er dan een hele grote groep mensen. die niet eens in zo'n attractie durft.' (Henk Bemboom, 11 april 1998)

 

Specificaties 'The Eagle' 

  • Type: Condor. 
  • Hoogte: ca. 32 meter. 
  • Hoofdrotatie: 8 rotaties per minuut.
  • Rotaties armen: 22 rotaties per minuut.
  • Liftsnelheid: 0,8 meter per seconde. 
  • Aantal Gondels: 28 gondels, 2 personen per gondel. 
  • Capaciteit: 1120 bezoekers per uur.
  • Attractiebouwer: HUSS Park Attractions
  • Kosten: ƒ 5.000.000 gulden.
  • Opening: Woensdag 22 april 1998. 

The Eagle

In 1998 werd het Attractiepark Slagharen - dan onder directie van Henk Bemboom's dochter Henric - uitgebreid met de komst van 'The Eagle'. Deze attractie werd gebouwd door het bedrijf 'HUSS Park Attractions', het ging om een type 'Condor'. De 4 armen tellende attractie, met in totaal 28 gondels, werd gethematiseerd als adelaar, deels in indianenstijl. De attractie heeft een hoogte van circa 31 meter. De stijgsnelheid van de armen met de gondels is circa 80 centimeter per seconde. 

Technische specificaties 'The Eagle'.
Technische specificaties 'The Eagle'.

 

In gebruik stelling van 'The Eagle' 

Op woensdag 22 april 1998 werd de nieuwe attractie 'The Eagle' officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van het Attractiepark Slagharen.  

 

Vanaf 15.00 uur werden de genodigden ontvangen in 'The Crazy Horse Saloon'. Rondom de opening van 'The Eagle' was een indrukwekkende openingsshow opgezet, waarvoor de directie van het Attractiepark Slagharen een groep kleurrijke indianen had laten overkomen.

 

Staatssecretaris van Financiën, Willem Vermeend (midden) verrichtte de opening onder toeziend oog van Henk Bemboom (links) en Burgemeester Smit (rechts)
Staatssecretaris van Financiën, Willem Vermeend (midden) verrichtte de opening van 'The Eagle' onder toeziend oog van Henk Bemboom (links) en Burgemeester Smit (rechts)

Om 15.45 uur werd de openingshandeling verricht door de toenmalige Staatssecretaris van Financiën, de heer Vermeend, onder het toeziende oog van Henk Bemboom, en de Burgemeester van Hardenberg, de heer Smit (zie foto). Staatssecretaris Vermeend maakte de eerste formele vlucht in 'The Eagle'. 

 

'The Eagle' is nog altijd in bedrijf op het Attractiepark Slagharen. 

Artikelenarchief

The Eagle

1998 - Heden