Raccoon Village met de Raccoon Lodges

2017 - Heden

 'Dagelijks zien we blije kinderen in ons park. Ze beleven hier een mooie dag, vaak met hun familie. Dat familiegeluk gunnen wij ieder kind, waar ook ter wereld.  De donatie van de verhuuropbrengsten van de Raccoon Lodge is een manier om dat te doen. Zo hopen we samen met onze gasten een steentje bij te dragen.'(Wouter Dekkers, 28 juli 2017). 

 

04-08-2016
04-08-2016

Bouwplannen nieuwe vakantieaccommodaties

In september 2016 werden de plannen voor de bouw van nieuwe verblijfsaccommodaties naar buiten gebracht. Het Vakantiepark Slagharen maakte bekend dat zij 91 'Raccoon Lodges' wilde gaan bouwen. Circa 11 hectare weiland - dat soms in gebruik werd gesteld als evenemententerrein - in het gebied achter de camping en 'The Sunny Beach' werd getransformeerd tot 'Raccoon Village'. 

 

De bouw van het nieuwe vakantiepark gedeelte startte eind oktober 2016. Met de bouw van de 'Raccoon Lodges' investeerde Parques Reunidos zo'n 8.000.000 euro. De bouw van 'Raccoon Village' werd geleid door Projectmanager van de Raccoon Village, John Arkes. John Arkes was tevens jarenlang beheerder van de Camping en de Wig Wam Wereld, behordende bij het Attractie- en Vakantiepark Slagharen en al meer dan 40 jaar in trouwe dienst van het bedrijf. 

 

Meer luxe en ruimere opzet

De 'Raccoon Lodges' werden sinds 54 jaar, de eerste vakantiehuisjes op het Attractie- en Vakantiepark Slagharen met 3 slaapkamers. Naast 6 moderne boxspringbedden (4 losse en een bedstee), kreeg de accommodatie ook een moderne keuken met vaatwasser. Het nieuwe gedeelte van het vakantiepark werd ruimer opgezet dan de huidige accommodaties. Tussen de accommodaties in, worden speeltuinen voor de kinderen aangelegd. Door de ligging is het ook rustiger en hoopt(e) het Vakantiepark Slagharen ook andere doelgroepen naar het park te trekken.

 

De 'Raccoon Lodges' werden gebouwd door het Gelderse bedrijf 'Wanders' uit Ulft en zijn ontworpen door een team van 'Wanders' en het 'Vakantiepark Slagharen'. Ook werd via een enquête de input van bezoekers gevraagd.

 

Gebruiksvriendelijkheid

De eerste 'Raccoon Lodge' arriveerde op 03 februari 2017 op het bouwterrein achter het 'Sunny Beach' achter de 'Sitting Bull Saloon'. Het betrof een kant-en-klare unit welke werd aangevoerd op een grote dieplader. Deze werd geplaatst op het terrein direct achter het 'Sunny Beach'. 

Directeur Wouter Dekkers, maar ook anderen verbleven in de eerste 'Raccoon Lodge' om de gebruiksvriendelijkheid te testen. Op basis van deze verblijfservaringen werden er door de leverancier nog enkele aanpassingen gedaan aan de indeling en het interieur van de volgende serie 'Raccoon Lodges'. 

 


Vergunning

Op 08 februari 2017 vroeg het Attractie- en Vakantiepark Slagharen een vergunning aan bij de gemeente Hardenberg voor het wijzigen van het gebruik en de aanleg van nieuwe wegen op het park. Dit is/ was nodig voor de de bouw van het vakantiepark gedeelte  waar de 'Raccoon Lodges' worden geplaatst. Daarnaast zal door de aanpassing ook het verkeer op de Camping en de Wig Wam Wereld een betere doorstroming krijgen. 

 

Levering 'Raccoon Lodges'

Op zaterdag 01 april 2017 werden de eerste 4 definitief aangepaste 'Raccoon Lodges' geleverd op het bouwterrein aan de Knappersveldweg te Slagharen. In dagen daarna volgde de overige aanvoer van de units. De units werden op grote diepladers via een 'convoi exceptional' aangevoerd. Vanwege de breedte van de units werden deze zoveel mogelijk in de nachtelijke uren getransporteerd om verkeershinder te voorkomen...

 

Op grote diepladers werden de eerste 4 definitief aangepaste Raccoon Lodges geleverd...
Op grote diepladers werden de eerste 4 definitief aangepaste Raccoon Lodges geleverd...

Plaatsing van de 'Raccoon Lodges'

De aangekomen 'Raccoon Lodges' werden opgesteld op een bewaakt terrein naast het 'Sunny Beach', wachtend op de definitieve plaatsing... 

 

Met de opening op 2 juni 2017 in aantocht, werd in mei 2017 nog hard gewerkt om de circa 11 hectare braakliggende weilanden te transformeren naar het deel van het Vakantiepark Slagharen waar de 'Raccoon Lodges' werden geplaatst. Naast de plaatsing van de accommodaties, werd ook in hoog tempo gewerkt om het straatwerk in orde te krijgen...  

 


In gebruik name 'Raccoon Lodges'

De eerste 63 'Raccoon Lodges' openden op vrijdag 02 juni 2017. De genodigden werden om 10.00 uur ontvangen. Deze datum is vermoedelijk niet geheel zomaar gekozen: Op 02 juni 1963 opende Henk Bemboom, oprichter en grondlegger van het Shetland Pony Park Slagharen, zijn eerste 24 vakantiehuisjes, waarmee het dorp Slagharen landelijke bekendheid, werkgelegenheid en economische groei kreeg. Het vormde de basis voor het huidige Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Om 10.30 uur vond de officiële opening plaats door directeur Wouter Dekkers, samen met de Projectmanager van de Raccoon Village, John Arkes, en de Slagharenmascottes Randy en Rosie. 

 

De 'Raccoon Lodges' waren de eerste vakantieverblijven in het Vakantiepark Slagharen die geopend kunnen worden met sleutelpassen, zoals al veel in hotels en andere vakantieparken werd toegepast. 

 

 

Opbrengst Raccoon Lodge 81, ten behoeve van SOS Kinderdorpen

Voor het tweede jaar op rij was SOS Kinderdorpen in 2017 partner van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Er werd in 2017 in het hoogseizoen voor het eerst een SOS Kinderdorpen-lodge verhuurd. In de periode tussen 28 juli en 01 september 2017 werd de Raccoon Lodge nummer 81 helemaal ondergedompeld in SOS Kinderdorpen-stijl. Slagharen doneerde de gehele opbrengst van de verhuur van deze vakantieaccommodatie aan de kinderontwikkelingsorganisatie. 

 

Laatste fase Raccoon Lodges eind 2017 gereed

In het voorjaar opende de eerste 63 Raccoon Lodges in Raccoon Village. Eind december 2017 kwam de laatste fase met nog eens 28 Raccoon Lodges gereed, waarmee Vakantiepark Slagharen in 2017 een nieuw deel van het Vakantiepark Slagharen in gebruik met in totaal 91 Raccoon Lodges. 

 

De aanplanting van het laatste deel van de 'Raccoon Village' vond plaats in maart 2018.

 

Het frezen van letters in de bewegwijzeringsborden:

'Buffalo Ranch Houses' verdwijnen eind 2017

Met de komst van de  nieuwe 'Raccoon Lodges' zouden per eind oktober 2017 de 'Buffalo Ranch Houses' (tussen de Zwarte Dijk en het grote Reuzenrad/ Mainstreet) gesloopt gaan worden. De sloop van de 'Buffalo Ranch Houses' begon op 08 januari 2018, eind maart waren alle Buffalo Ranch Houses gesloopt. Daarmee kondigde Wouter Dekkers ook aan dat de verzorgpony's - die tot dan toe bij de 'Buffalo Ranch Houses' geboekt konden worden - ook van het park zullen verdwijnen, waarmee het park - mede onder druk van de toenemende maatschappelijke discussie over dierenwelzijn ter vermaak - afscheid neemt van het in de jaren '60 ontwikkelde concept van Henk Bemboom, waarmee hij indertijd het dorp Slagharen landelijk bekend maakte en in een belangrijke mate een bijdrage leverde aan de werkgelegeneheid en de sociale en economische ontwikkeling van Slagharen, Hardenberg en omstreken. 

 


Vernieuwd verblijfsentertainment Vakantiepark Slagharen

Naast de bingoavonwerd in 2018 werd het entertainmentaanbod voor de verblijfsgasten flink uitgebreid met een vernieuwde welkomstshow, kidsclub, sing-a-long en familie-spelshowavonden, djembé lessen, een excentrieke verhalenverteller bij het kampvuur en sport- en bewegingsactiviteiten, zoals yoga, bootcamp of sportlessen. De vernieuwing van deze activiteiten waren een uitvloeisel van de aanleg van 'Raccoon Village' in 2017, waarbij het Attractie- en Vakantiepark Slagharen liet weten ook een volwaardig vakantiepark te willen gaan zijn. Het entertainment werd verzorgd door het bedrijf Aniba Productions

 

Artikelenarchief

Racoon Village 2017 - Heden


Videoarchief