Bedrijfslogo's

De verschillende bedrijfslogo's door de jaren heen...

Een variatie aan bedrijfslogo's...

In de ontwikkeling van het 'Shetland Pony Vakantiecentrum Slagharen' naar 'Themepark & Resort', kende het park diverse bedrijfslogo's:

 

Door de jaren heen zijn de stijl en het imago enorm veranderd, zoals te zien is aan de verscheidenheid aan bedrijfslogo's, maar ook in het reclame- en promotiemateriaal. Door de loop der jaren heen, kon er ook meer vanwege de komst van computers en andere ontwerp- en druktechnieken. 

 

'identiteitscrisis'

 

Of het een echte 'identiteitscrisis' mag heten, is de vraag... Slagharenfanatici die goed kijken naar uitgebrachte Slagharensouvenirs en elkaar snel opvolgende veranderingen in bedrijfslogo en huisstijl, zullen constateren dat het park - in de periode van 1997 t/m circa 2010 - duidelijk zoekende is geweest naar identiteit en imago in de bedrijfsvoering en de huisstijl. 

 

Dit was op te merken aan het verschijnen van diverse mascottes ('Button Bears', etc.), uiteenlopende logo's op Slagharen Souvenirs en veranderingen in de naamgeving van het park. Moest men meer kiezen voor het wilde westen thema, of juist niet? 

 

In 1997 werd de oersterke merknaam 'Ponypark Slagharen' verruild voor 'Attractiepark Slagharen'. 'Oersterk', omdat het 'Attractie- en Vakantiepark Slagharen' in de volksmond nog ruim 2 decennia lang als 'Ponypark' werd aangeduid. De toevoeging 'Attractie- en Vakantiepark' volgde later.

 

In 2010, met de komst van de Slagharenmascottes 'Randy en Rosie', leek een duidelijke keuze gemaakt te zijn.