Jo Altink

'Henk Bemboom waardeerde alle mensen die voor hem werkten...'

 

Over Jo Altink

De kunstschilder Jo Altink, tekende lange tijd parkplattegronden voor het toenmalige Ponypark Slagharen.

 

Jo Alting werd in 1924 geboren in Wildervank, maar woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Meppel, de geboortestad van zijn vrouw. Hij begon daar als decoratieschilder en zette zijn carrière voort als illustrator en in de reclamebranche. Halverwege de vijftiger jaren trad hij als tekenaar in dienst bij het voormalige Boom Uitgevers en bleef daar dertig jaar. 

 

Kunstschilder Jo Altink in zijn atelier...
Kunstschilder Jo Altink in zijn atelier...

In zijn vrije tijd creëerde hij talloze werken met potlood, penseel of kroontjespen. Alting hield van de natuur; favoriete werkplekken waren Terschelling, maar vooral ook het buitengebied van Meppel en de Kop van Overijssel. Maar zijn oeuvre loopt in diversiteit uiteen. De bescheiden en vriendelijke kunstenaar hield van mensen en toonde dat in zijn gewilde portretten. Bekend werd Alting ook met zijn schilderijen en tekeningen van paarden. In een bepaalde fase van zijn leven schilderde Alting ook nog abstract werk. "Daarin kan ik mijn gedachten formuleren", zei hij hier zelf eens over. Maar bovenal zijn het de impressies van de mooiste plekjes in zijn woonplaats, met een vleugje romantiek, die Altings werk zo geliefd maken.

 

Kunstschilder Jo Alting (85) overleed in 2010 in zijn woonplaats Meppel. 

Met dank aan de inzender. Vind jij van jezelf of van iemand anders dat je ontbreekt in deze rubriek, lever dan jouw of diens verhaal met foto's en/ of video's aan en wie weet plaatsen wij deze in 'Slagharen's Hall of fame'. Aanleveren kan via e-mail: slagharenverzamelaar@hotmail.com