2021

'Het avontuur gaat door!'

Slagharen Themepark & Resort

Directeur: Dave Storm


Slagharendirecteur Dave Storm (Twitter, 2021):

 ,,Ik heb de tofste baan van Nederland! Directeur van #Slagharen!''

Openingsperiode

 

Gefaseerde openstelling van Slagharen...

Op last van de Veiligheidsregio moest het Attractie- en Vakantiepark Slagharen op 15 december 2020 opnieuw volledig sluiten vanwege de maatregelen door de nog altijd wereldwijd heersende COVID-pandemie. Daarmee kwam 'Winter Slagharen' (2020/ 2021) abrupt ten einde en ook werd de speciale oud en nieuwviering geannuleerd, waardoor het jaar 2021 begon met een gesloten Attractie- en Vakantiepark Slagharen... 

 

Opening Vakantiepark Slagharen

De geplande seizoen opening per vrijdag 26 maart kon slechts gedeeltelijk plaatsvinden: voor het eerst in de park geschiedenis opende Vakantiepark Slagharen zonder dat Attractiepark Slagharen geopend was. Vanwege de COVID-maatregelen moesten de attracties dicht blijven. Enkele horecagelegenheden mochten open voor de vakantiegasten, maar enkel als afhaal locatie.

 

Opening Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Van 17 t/m 20 mei besloot de directie om het Attractie- en Vakantiepark Slagharen weer volledig te sluiten voor vakantiegasten, maar dit keer om het park klaar te maken voor de opening van het attractiepark. Op zaterdag 22 mei 2021 mochten alle buiten attracties in het Attractiepark Slagharen weer open. De binnen attracties (zoals de Sky Tower, El Teatro, Wild West Adventure, etc.) moesten echter nog gesloten blijven. Directeur Dave Storm verwelkomde zelf de eerste gasten, nadat hij zelf het hek omhoog had gedraaid. 

 

Parkontwikkelingen

Geen nieuwe attracties, wel vernieuwing

Nieuwe attracties waren er dit jaar niet te verwachten in Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar dat betekende niet dat er niet in het park werd geïnvesteerd. Naast het gebruikelijk onderhoud, werd er dit jaar op vele vlakken extra onderhoud gepleegd...

 

The Gallopers

Begin dit jaar kreeg de paardencarrousel (1980), tegenwoordig bekend als 'The Galopers' een flinke onderhoudsbeurt. De draaimolen ging volledig uit elkaar. De aandrijving werd gereviseerd en de attractie kreeg nieuwe loopvlakken. Men investeerde verder in nieuwe led-verlichting (verzorgd door het bedrijf Multilight) en kreeg een nieuw zeildak, verzorgd door de Limburgse zeilmaker Budero. De turqoise-wit werd vervangen door de kleuren rood-wit. 

 

The Enterprise 

Ook de 'Enterprise' (uit 1977) ging volledig uit elkaar en onderging eveneens een revisie via het bedrijf Most Revisie in Schuinesloot. De turqoise-goud kleur werd vervangen door de kleurstelling bordeauxrood-goud. De planning om eind maart klaar te zijn werd niet gehaald. 02 juli werd de 'Enterprise' weer in gebruik gesteld. 

 

De monorail werd omgedoopt tot 'Pioneer Express '63'

Vernieuwd werd monorail (uit 1978), lees hieronder meer over 'The Pioneer Expres '63'. 

 

Schilderwerk

Veel gebouwen op het Attractie- en Vakantiepark Slagharen waren toe aan nieuwe schilderwerk en dat gebeurde op een aantal plaatsen ook. Zo kreeg het houtwerk van het paviljoen boven 'Bennies Supermarket' (als overloop naar het 'Frontier Café') een nieuwe verflaag in de kleur rood in plaats van turqoise 

 

Straatmeubilair

De ijzeren banken in 'The Mainstreet' werden vervangen door houten zitbankjes. De ijzeren banken werden beschikbaar gesteld en afgeleverd bij een Slagharense speeltuinvereniging. Tevens doken houten vaten gevuld met bloemen en planten op in het attractiepark. 

 

Nieuwe veiligheid- en informatieborden

Begin juni werden nieuwe veiligheid- en informatieborden bij de attracties geplaatst. Deze vervingen de oude stalen informatie zuilen. Voor maken van deze borden werkte Slagharen samen met houtbewerker Waanders Hout en reclamebedrijf ReclameDeal. In de video is te zien hoe de borden werden gemaakt.   

Nieuw animatie karakter

Voor wat betreft het entertainment introduceerde Attractie- en Vakantiepark Slagharen samen met Aniba een nieuwe karakter in het straatentertainment: Red Bandit Valerie Hart. De uithangborden van een voormalige souvenirshop werden hiertoe overgeschilderd met de tekst 'Bank'. Inmiddelsis er geen bank meer veilig voor Valerie Hart en de andere Red Bandits... 

 

Nieuw: DUNKIN' DONUTS

Vanaf de zomerperiode wordt de opening van de nieuwe horeca 'Dunkin' Donuts' verwacht. De locatie in 'The Mainstreet' (The Sheriff Office, net naast 'El Teatro') is onderdeel van de afdeling food and beverage (horeca). De gasten kunnen een glimlach en goede service tegemoet zien en kunnen er terecht voor de lekkerste donuts, andere aanverwante producten van Dunkin’ Donuts of een kop koffie of -thee...

 

Wat gebeurde er in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

'Achter de schermen in het Wilde Westen'

Op 26 februari 2021 werd de 1e aflevering van de Facebookserie 'Achter de schermen in het Wilde Westen, Slagharen' op Facebook geplaatst. In de uitzending nam Manager Technische Dienst, Maarten de kijker mee achter de schermen bij het onderhoud van de diverse attracties op het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 

'Achter de schermen in het Wilde Westen'

Afdeling Technische Dienst (Nederlandstalig)

Aflevering 01

(26-02-2021)

 

Op 'Slagharenjacht'

In de periode van 02 t/m 10 mei 2021 organiseerde het Attractie- en Vakantiepark Slagharen de zogenaamde 'Slagharenjacht' waarbij koffers van het merk Princes met opdruk van 'Attractie- en Vakantiepark Slagharen' te winnen waren. Elke dag om 10.00 uur verscheen een andere opdracht die door de deelnemers beantwoord moest worden. Ook in de bingo werden de koffers als prijzen verloot onder de vakantiegasten... 

 

Groot monorailcircuit (1978) omgedoopt tot 'Pioneer Express '63'

Begin 2021 maakt Attractie- en Vakantiepark Slagharen bekend om het in 1978 in gebruik gestelde monorailtraject dit jaar om te dopen tot 'Pioneer Express '63'. Daartoe werd de monorail geheel voorzien van nieuwe stickers met de uitstraling van een stoomtrein uit het Wilde Westen. 

 

Op zaterdag 22 mei 2021 - op de openingsdag van het attractiepark - werd de vernieuwde monorail door de voormalige eigenaren Bouwe en Henric Bembom in gebruik gesteld op uitnodiging van Slagharendirecteur Dave Storm.  Bouwe Bembom bestuurde de eerste officiële ronde met de genodigde belangstellenden. De monoraildoorgang bovenin het 'Frontier Café' werd ontdaan van de oude poppen en getransformeerd als gedeeltelijke ponystal en het kantoor van Slagharenoprichter J.H. Bemboom, voor zien van foto's en meubilair. De twee monorailtunnels boven de shops in 'The Mainstreet' transformeerden naar een kleine foto expositie over de geschiedenis van Attractie- en Vakantiepark Slagharen sinds 1963. 

 

Slagharen Wild West Summer Nights

Net als in 2020 komen de Slagharen Wild West Summer Nights. Op woensdag- en zaterdagavond in de periode van 10 juli tot en met 24 juli en op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond in de periode van 27 juli tot en met 28 augustus en op 4 september organiseren we de Wild West Barbecue. Vanaf 18.00 uur is er een Wild West barbecue voor de Big Jake Dinner House. Bij de bar kunnen gasten overheerlijke cocktails & mocktails halen en dat alles terwijl de DJ zomerse muziek draait. De attracties Free Fall, El Torito, Ripsaw Falls en Gallopers zijn langer geopend.

 

Slagharen organiseert bedankdag voor vrijwilligers Nationaal Fonds Kinderhulp

Op zondag 19 september 2021 was het attractiepark speciaal geopend voor vrijwilligers, collectanten en donateurs. Deze feestelijke dag werd afgesloten met een optreden van Marc Floor, finalist van The Voice Kids. Slagharen overhandigt Kinderhulp een cheque van €6.750, dit is de maandopbrengst van de Raccoon Lodge en de opbrengst van de veiling. Hierbij werd een overnachting onder de Gold Rush geveild

Evenement: Bedankdag Nationaal Fonds Kinderhulp
Doelstelling: Alle mensen die zich inzetten voor Kinderhulp bedanken met een leuke dag
Doelgroep: Vrijwilligers, collectanten en donateurs
Locatie: Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Ieder jaar steunt Attractie- & Vakantiepark Slagharen een goed doel. In 2021 is dit Nationaal Fonds Kinderhulp. Een logische keuze want Kinderhulp wil voor elk kind een jeugd zonder zorgen. Een leuk dagje uit hoort daar ook bij. Slagharen stelt dit jaar 4.000 tickets beschikbaar en bezorgt kinderen waar thuis weinig geld is een onvergetelijke dag.

Nationaal Fonds Kinderhulp
1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Kinderhulp helpt hen, met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, of een nieuwe bril. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor deze kinderen. Nu en in hun toekomst. Slagharen steunt Kinderhulp ook door het doneren van speelgoed. Zoals een koptelefoon en kussens en knuffels van Randy & Rosie, de vrolijke mascottes van het park.

 

 

24 9 boekingsmodule

 

Attractie- & Vakantiepark Slagharen organiseert bedankdag voor Nationaal Fonds Kinderhulp en overhandigt cheque van €6.750.

Ieder jaar steunt Attractie- & Vakantiepark Slagharen een goed doel. In 2021 is dit Nationaal Fonds Kinderhulp . Een logische keuze want Kinderhulp wil voor elk kind een jeugd zonder zorgen. Vandaag is er een speciale bedankdag georganiseerd voor donateurs, vrijwilligers en collectanten. De dag werd feestelijk afgesloten met een optreden van Marc Floor, finalist van The Voice Kids. Daarnaast stelt Slagharen dit jaar 4.000 tickets beschikbaar en bezorgt kinderen waar thuis weinig geld is een onvergetelijke dag.

 

 

 

24 9 boekingsmodule

🤠 Yihaa! Vandaag is de livegang van onze nieuwe boekingsmodule.
💡 Van idee, naar nieuw systeem: een traject waar meerdere afdelingen hard aan hebben gewerkt in samenwerking met Mews en Webstores. Wij implementeren een cloud-gebaseerd systeem dat gebruik maakt van slimme automatisering.
🚀 That’s one small step for a cowboy, one giant leap voor Slagharen.
🎡 Dit nieuwe systeem heeft een aantal voordelen, namelijk:
🐵 Open API. Wat?! Dat wil zeggen dat het systeem kan communiceren met onze andere systemen.
💻 De boekingsmodule is eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.
💨 Alle processen zijn eenvoudiger, sneller en meer verbonden. Kortom; dit is echt next leve

Western Wishfall (2e editie)

De herfst is nu officieel begonnen! 🍂
Vanaf 9 oktober is het weer tijd voor Western Wish Fall en is Farmer Frank terug met zijn wensboom. Randy & Rosie schitteren in een nieuwe show Het mirakel van Wishaka. 🤩
🍁 Heb jij nou een hele grote wens, zoals ijsjes voor de hele school, een meet & greet met jouw favoriete influencer of dineren in het reuzenrad. Laat Farmer Frank jouw wens weten en wie weet komt deze uit!

 

Het beste speelgoed van Nederland...

20 oktober vond de verkiezing voor Het Béste Speelgoed van Nederland in Slagharen plaats. De genomineerde speelgoedfabrikanten, een vakjury en een kinderjury bestaande uit 40 kinderen van verschillende leeftijden was uitgenodigd. De kinderen mochten het speelgoed testen en hun stem uitbrengen. Samen met de stemmen van de vakjury zijn de grote winnaars:
Het Peppa Pig Houten familie huis
Ninco RC Drift Trax

Randy & Rosie mochten natuurlijk niet ontbreken tijdens de prijsuitreiking! Wat is jouw favoriete speelgoed?

 

Yes hij heeft het gehaald! 🥳 De hele dag in de Gold Rush om geld op te halen voor het goede doel KWF Kankerbestrijding. Gefeliciteerd Roel!
Hij heeft 135 ritjes gemaakt. Slagharen doneert 675 euro.
Wat een spannende dag! Roel van der Kwast gaat de hele dag(!) in de Gold Rush om geld op te halen voor het KWF.

 

 

Het beste speelgoed van Nederland...

20 oktober vond de verkiezing voor Het Béste Speelgoed van Nederland in Slagharen plaats. De genomineerde speelgoedfabrikanten, een vakjury en een kinderjury bestaande uit 40 kinderen van verschillende leeftijden was uitgenodigd. De kinderen mochten het speelgoed testen en hun stem uitbrengen. Samen met de stemmen van de vakjury zijn de grote winnaars:
Het Peppa Pig Houten familie huis
Ninco RC Drift Trax
Randy & Rosie mochten natuurlijk niet ontbreken tijdens de prijsuitreiking! Wat is jouw favoriete speelgoed?

 

 Upgrade Lucky Nugget

Wist je dat de Lucky Nugget wordt verbouwd? De binnenkant krijgt een flinke upgrade, maar ook het naastgelegen gebouw wordt aan de Lucky Nugget toegevoegd.

Zo is er nog meer ruimte voor gave spellen, zoals World largest Pac Man, Crazy Tower, VR machine en Quick drop. Vanaf de kerstvakantie kun je weer komen gamen in de Lucky Nugget!

 

5. Winter Slagharen (Slagharen,Overijssel)

Stap in het reuzenrad en geniet op 50 meter hoogte van het prachtige uitzicht over het met lichtjes bezaaide park. Of ga schaatsen op de overdekte schaatsbaan in een mooi winterdecor. Op het Fonteinplein staat een wensboom. Iedereen mag hier een wens doen en elke week gaat er een in vervulling.
Wanneer: van 11 t/m 19 december alleen in het weekend en van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 dagelijks.
Prijs: vanaf € 23,90 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar gratis.
Meer info: www.slagharen.com

𝗦𝗹𝗮𝗴𝗵𝗮𝗿𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗲𝘀𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗶𝗲𝗿 𝘂𝗶𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗼𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻🍻 

Is het al tijd voor een biertje? Per 2021 krijg je in Slagharen een Koninklijk Grolsch pilsje geserveerd. Grolsch staat bekend om haar 400 jaar Vakmanschap en Meesterschap. Een biertje gebrouwen van de beste ingrediënten. ’’Met dit karaktervolle merk slaan we een nieuw pad in, en dat is er een vol zelfvertrouwen’’, aldus Hjalmar Kaiser - Horeca manager bij Slagharen. 

 

Slagharen eert met ‘Bemboom-plein’ oprichter van attractiepark waaraan dorp zo veel te danken heeft

Lokale ‘helden’ worden in Slagharen al geëerd met een plein of straat, maar naar Henk Bemboom, die het dorp sinds de jaren 60 voorspoed bezorgde door zijn landelijk bekende ‘Ponypark Slagharen’, was nog geen weg naar vernoemd. Ter ere van zijn 100ste verjaardag komt daar nu snel verandering in. 

 

Einde pretparkseizoen door lockdown

Zorgen die de Nederlandse Regering over de zeer besmettelijke Omikronvariant (een mutatie van het COVID-19 virus), leidden tot een persconferentie op zaterdag 18 december 2021. Het Nederlandse publiek voelde al aan dat dat geen goed nieuws zou betekenen: en inderdaad, niet essentiële winkels, horeca, pretparken en dierentuinen moesten opnieuw sluiten met ingang van zondag 19 december 2021. Dit betekende ook voor Attractiepark Slagharen een abrupt einde van het attractieparkseizoen... Het vakantiepark mocht nog wel haar seizoen afmaken... 

Slagharen logo

Waar ligt Slagharen?

Slagharen (NL)

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Abonneert u op ons kanaal:
Abonnieren Sie auch:
Also subscribe to:
Inscrivez-vous également à: